Witam. Biegam już od ok 2 tygodni. (ok 30 min 6km. Planuję 30km w tym roku :P) Ważę 76kg 172 cm. Biegam na stadionie gdzie jest typowo "stadionowa" nawierzchnia do biegania

oraz po mieście (asfalt, chodnik) oraz las (twarda żwirowa nawierzchnia bez kamieni). Biegam sam oraz ze swoim dalmatyńczykiem. Mam pytanie odnośnie butów. Obecnie biegam w wysokich reebokach hexride ale na lato planuję kupić jakieś inne zarówno do chodzenia jak i biegania a na jesień używać ich wyłącznie do biegania (wyłącznie w ładną pogodę lub na bieżni na siłowni) dlatego mam do was ogromną prośbę o pomoc w doborze odpowiedniego obuwia dla początkującego, który uczy się lądować na śródstopiu oraz ma typ stopy normalnej (stawiam ją równo) rozmiar buta 42 pierwszy palec największy. Planuję biegać długie dystanse bez sprintów, interwałów. Podobają mi się:
nikeLunarglide
nike free run
cc ride
reebok zigfly
reebok realflex
Jestem za zigfly dlatego że nie chcę zbytnio przemęczać stopy butami minimalistycznymi gdyż dopiero się "uczę" nie przemawia mi idea jak najcieńszej podeszwy, choć z wentylacją i lekka cholewka jak najbardziej. Co polecacie z W/W lub jakieś inne sugestie do max 300-330 zł. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 18:07 przez
dEn, łącznie zmieniany 1 raz.