ODCHUDZANIE- jaki plan treningowy???

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kids80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie.
Mam pytanko. Dysponuję niewielką nadwagą :oczko: . Mam 180 wzrostu i ważę 105 kg (tryb życia, praca)w związku z czym chciałbym troszku zrzucić zbędnego balastu ponieważ pomalutku zaczynam się źle czuć ( zmęczenie,kondycja, psychika itp.) :chlip: Wpadłem na pomysł aby zacząć biegać i stąd pytanko jaki wybrać plan treningowy (który lepszy ) ?:
ODCHUDZANIE Z BIEGANIE pl.( zastanawiam się czy wytrzymam 10 min biegu w pierwszym dniu, raczej wątpię...)
PLAN 10-cio tygodniowy
PUMA 6-cio tygodniowy
Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Zacznij od tego: http://bieganie.pl/?show=1&cat=19&id=3551, a jak już dojdziesz do 10 minut biegu to przejdź do planu na odchudzanie.
Zresztą, bieganie tylko pomaga chudnąć, najwięcej zyskasz przez modyfikację diety.
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Każdy plan możesz zmieniać w zależności od swoich aktualnych możliwości ale PUMA Plan 6-cio tygodniowy jest w sam raz na dobry początek,tylko pamiętaj tempo biegu ma być wolne,po treningu musisz czuć niedosyt,powodzenia.
Obrazek
kids80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nio i poszło. Spróbowałem planu z przerwami na marsz przez 2 min . Dzisiaj był pierwszy raz więc 1 min biegu 2 minuty marszu. Na sam koniec próbowałem pobiedź trochę dłużej ale niestety nóżki odmówiły :oczko: . Myślę że małymi kroczkami damy radę. Jeśli chodzi o dietę to myślę że po części masz rację , natomiast strasznie szybko przybrałem na wadze po zmianie pracy z fizycznej na powiedzmy umysłową i co za tym idzie brakiem ruchu.Myślę że jak dla mnie to ten marszobieg jest idealny bo od czegoś trzeba zacząć a nie zraża do biegania :usmiech: Dzięki za podpowiedź i czego się życzy biegaczom??
Pozdrowienia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ