Ja mam 36 lat, niedawno zaczęłam biegać i szerze mówiąc do głowy mi nie przyszło że jestem za stara

Polecam dokładniej śledzić wątekdaGGer pisze:ale odgrzaliście kotleta... 5 lat, nieźle
annamaria94 pisze:Witam, ja rowniez mam 17 lat biegam od pieciu miesiecy tak bardziej regularnie, teraz gdy chodze do szkoly mam mozliwosc biegania na silownii trzy razy w tygodniu ( oprocz tego pracuje dwa rayz w tygodniu, rysunek, basen, trening kosza i siatkowki raz w tygodniu ) biegam zazwyczaj w pon 13 km czw 8/9 a w sb 7 zalezy jak z czasem czy nie musze sie spieszyc na autobus13 km biegam w czasie 1.04, do niedawna biegalam tak: na 7.3 km - 15 min - 3.3 km , w tym 12 min w tempie 12.6 na km i trzy min w tempie 14 musialam po takiej jednej sesji robic chwile przerwy w marszu i nastepna sesja do konca od 12.7 co trzy min tempo o 0,3 na km podnosilam i tak robilam w zasadzie zawsze na kazdym treningu bez wzgledu na kilometry caly czas abstrakcja mi sie wydawalo pobiec pol godziny bez przerwy w tym tygodniu sie odwazylam i w tepmie 12.2 na km przebieglam 6.4 km w 31 min i czulam sie wgl niezmeczona mysle ze 12.6 moglabym biec stalym tempem tyle samo no niewazne bardzo marze o wystartowaniu w polmaratonie chcialabym osiagnac kiedys 45 min, na dzien dzisiejszy 49 min zadowoliloby mnie bardzo jednak niewiem bo nie jestem w stanie tego zweryfikowac czy dobrze trenuje potrzebuje urozmaicenia i jakby ktos mi powiedzial co powinnam robic by osiagnac swoj cel jak zmienic treningi, z gory dziekuje i bede wdzieczna za kazda rade