Pytanie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
John
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,mam takie indywidualne pytanie. Jako że w innych temat wypowiada się 20 osob i kazda pisze co innego, to zapytam tutaj. 185 cm, 83kg. Dokladniej chodzi mi o spalenie brzucha, reszta wszystko jest ok, zawsze bylem szczuply czesto biegalem, gralem w pilke, no ale czasy sie zmieniaja. A wiec czekam na jakies propozycje, techniki biegania. Jesc sniadanie z rana czy nie? Ile biegac, moge napisac że nie mam takie czegos ze juz nie moge po prostu lubie biegac, nie sprawia mi to klopotu. Co do pory pasuje mi rano, poludnie i wieczor ;p. No i jeszcze jedno pytanie ile posilkow dziennie i jakie maja byc? po prostu napiszcie wszystko co mi pomoze ;p. Z Gory dziekuje za odpowiedzi, jako ze jestem tutaj nowy, nie znam do konca zasad ;p Jestem kompletnym nowicjuszem tak wiec proponowal bym zaczac od porannej rozgrzewki robic ja czy nie? i jeszcze jedno co do biegania, nie mam problemu z bieganiem na czczo czy jeszcze cos. Wlasciwie nigdy nie jadalem sniadan.
PKO
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Śniadanie to podobno najważniejszy posiłek dnia, szczególnie ważny dla osób odchudzających się.
Ja biegam rano i śniadanie jej dopiero po treningu.
Poza tym reszta posiłków: małe a częste, żeby nie doprowadzać do odczucia głodu, co jest sygnałem dla organizmu do odkładania tłuszczu i spadku metabolizmu.
Obrazek
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

John pisze:Jesc sniadanie z rana czy nie?

Śniadanie z rana? To mit. Śniadanie tylko na kolację :hejhej:
Master Piernik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32'41''

Nieprzeczytany post

Jeść !

Co to w ogóle za pytanie ?!?!?! :orany:

Co do techniki biegania to sama się wyrobi, ale na podstawowe rzeczy jak w miarę prosta sylwetka i swobodna praca góry-ramion można zwrócić nieco uwagi, w zimę biegaj około południa wtedy kiedy w lecie jest najcieplej to biega się zimą czyli 12-15, chociaż ja wolę wieczory ale to tylko dla zahartowanych zawodników :)

Jeżeli będziesz systematycznie biegał prawie nie ma znaczenia co zjesz i tak to spalisz :) Oczywiście nie mówię o bieganiu mniej niż 8 km....
Do poprawienia:

5k - 15'36'' 2012 / 10k - 32'41'' 2015 / 15k - 50'37'' 2012 / Półmaraton - 1h12'53'' 2015

I co się tak cieszycie życiem i tak wszyscy umrzemy...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ