Chód, nie bieg.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Satine
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Mam za sobą już około 17 kg, ale wciaz jeszcze sporo przede mną. Dieta, trzy razy w tygodniu siłowania w tym rozgrzewka, do pół h ćwiczeń a potem kardio, głownie na bierzni.
I tu rodzi się moje pytanie: boję się biegać, wiem, że jeżeli nie jest się odpowiednio przygotowanym, wyćwiczonym to można sobie rozwalić stopy, łydki, biodra aż do kręgosłupa włączając w to wszystkie występujące po kolei stawy. Przynajmniej ja nie jestem w odpowiedniej formie na bieganie. Ale bardzo polubiłam chód.
Czy znacie jakieś sekcje chodziarzy? Szukałam i nie mogłam uwierzyć, ze ich nie ma! W Warszawie! Po tym co Korzeniowski osiągnął, byłam w szoku! ;)
Może znacie jakieś nieformalne grupy chodziarzy? Byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki ;)

Pozdrawiam Satine
PKO
Dante15
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witaj!
Trochę szukałem Tu na forum jak i ogólnie na necie i znalazłem trochę info:
Jest sekcja chodu sportowego w Warszawskiej Polonii ale po 1 treningi nie są w Warszawie tylko w Sulejówku ( pod warszawą) a trener który właśnie jest z Sulejówka wiele Ci nie pomoże uwierz mi :) jedynie podstawy.

Jest również drugi trener bardzo doświadczony -> Sławomir Szymkowiak który o ile się orientuje działa w UNTS Warszawa. Trener min. obecnego trenera kadry polski Krzysztofa Kisiela. Jego szkoła treningowa jest dość stara lecz technicznie Cię poukłada.
Michał Jarosz, Kuba Jelonek... mamy wielu specjalistów na tym forum z dziedziny chodu sportowego:)
Jeśli na prawdę chcesz info z górnej półki to skontaktuj się z wojewódzkim związkiem LA w twoim województwie.

Poza tym przejrzyj jeszcze forum.. użyj opcji szukaj a na pewno znajdziesz jeszcze parę przydatnych informacji.

Pozdrawiam. :oczko:
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

No i są zapaleńcy Nordick Walking - tylko jak będziesz się w to bawić ;-) to na wspólnych zawodach z biegaczmi - prosze ustaw się za nimi i nie wydłubuj nam oczu ;-p kijami... ;-)
Szymon
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ