Czy warto zaczynać? Coś z tego będzie?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Czesc. Biegam rekreacyjnie od 2 lat. Spokojne, luźne treningi bez żadnych specjalnych planów itp. Z reguły nastawiałem się na dluższe dystanse, mam za sobą 2 półmaratony. Zrozumiałem że w tych dystansach nic większego nie osiągnę, a przynajmniej nie teraz. Chcę zacząć trenować bieganie krótko dystansowe, zawsze byłem lepszy np na 400, 800m, niż na 10km. Od dłuższego czasu wybieram się do klubu z tym pytaniem. Czy warto zaczynać trenować. Mam prawie 18 lat. Czy nie jestem za stary na zaczynanie trenowania? Powiedzmy że nie będe zaczynał od poziomu 0, bo już jakieś małe doświadczenie mam (po za bieganiem od 7 lat trenuje koszykówkę, więc sport nie jest mi obcy) Czy mam jakieś szanse na ew. jakieś podium na zawodach. Dodam że jestem bardzo wytrwały ;D jeżeli to mogło by pomóc do mogłbym biegać 7 x w tyg po 30km, a do tego treningi ;D. Pozdrawiam
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: brak
A jakie czasy masz na 1000m i 400m ??? Na pewno przydało by ci się zapisać do klubu by ci podpowiedzieli co masz robić i 7 razy w tygodniu to za dużo z tego co wiem. 6 razy w tyg. wystarczy.