Witam , zaczynam przygodę z Bieganiem !

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzisiejszy trening to była jedna wielka męczarnia , patrzyłem na stoper byle "go odwalić" , ale przecież nie o to chodzi !! :wrr:

Uczciwe realizuję plan kończę trzeci tydzień w Czwartek , i daleko mi z kondycją , oraz prędkością biegu , zaczynam sie wkurzać :wrr:

Zainwestowałem w nowe Asicsy i wydaja mi sie strasznie twarde , chodzi o podeszwę !!!, Kupiłem tez pulsometr nawet nie umiem go uruchomić :smutek:

Napiszę w Czwartek , może lepsze wiadomości .
Zaczynam i jest mi z tym dobrze :) !
PKO
misfit
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

cze
zamiast odwalać trening, po prostu odpocznij kilka dni, aż zatęsknisz za bieganiem.
nie warto się zarzynać! spokojnie bez nerw, bez napinania się, a wszystko samo przyjdzie - mi zajęło 3 miesiące aby dojść do 50 min ciągłego biegu.
[img]http://runmania.com/f/dc73dae6a9324f60a4fef409f9d54243.gif[/img]
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam dzisiejszy trening bardzo dobrze mi poszedł , super się biegało , skończyłem 3 tydzień planu . :tonieja: W Sobote zaczynam 4 tydzień

Dzisiejszy trening odbyłem 2 godziny po wyrwanym zębie , teraz właśnie znieczulenie mi przestało działać i czuje się niezbyt :bum:

Widziałem ,że tak będzie dla tego zrobiłem zaraz trening po przyjściu od dentysty. I niech ktoś powie ,że nie jestem materiałem na porządnego biegacza :usmiech:

do zobaczenia w Sobotę
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisiejszy trening to już mój 4 tydzień biegania ale trzeci z planu ( ponieważ powtarzam ten tydzień w związku ,że cały uprzedni skróciłem o tym już pisałem wcześniej )

tak więc zgodnie z planem 5 x 2,5 i bez żadnych problemów , buty się chyba rozbiły bo biega się super :usmiech:
Jutro kolejny trening

ps. zapomniałem dodać ,że po 3 tygodniach schudłem 3 kg !!!! :taktak:

i moja waga pokazuje 96, 7 kg a w Nowy rok pokazywała 99, 7 OBY TAK DALEJ , mam w głowie duże plany co do biegania , kto wie może z niektórymi z was spotkam się na jakieś imprezie biegowej .

Póki co sumiennie wykonuje plan 10 tygodniowy i nie opuściłem żadnego dnia !!!
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisiejszy trening troszke gorzej wypadł mi niż Sobotni jednak bieg jeden dzień za drugim daje się we znaki . Ale co najważniejsze został ukończony co do sekundy !. Tak wiec skreżlam go w kalendarzy , teraz mam jeden dzień przerwy , biegam dopiero we wtorek !!
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam wczorajszy trenning wykonałem , mimo mocnego bólu gardał , pewnie migdały , jestem na antybiotykach . Ale twardo realizuje cel. Biegało mi się żle czułem się ociążąły , nie mogłem oddychac przez gardło tylko przez nos. :chlip:

Dzisiaj mam przerwę więc może się podkuruję . Do Czwartku
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kolejny trening za mną . Dzisiaj skończyłem 4 tydz. w Sobotę czeka mnie 5x7 min +5x 3 minuty .

Ogólnie trening w porządku tylko nogi mam jakieś z "ołowiu" czuje kolana oraz łydki . W sobotę specjalnie nocuje u Teściowej aby pobiegać sobie w innym mieście , może trochę dostane motywacji :)

ps. ciągle jestem na antybiotykach może dla tego jestem osłabiony :lalala:
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

5 x 7 i 5 x 3 , według planu, wykonałem dzisiaj bez żadnych problemów ! :usmiech: . Biegało mi się bardzo dobrze , chociaż na dworze jest mgła i kilka stopni na minusie . Trening zaczynał się od małego pecha , ponieważ , zapomniałem w samochodzie swojego sprzętu ( tzn dresu , butów ) i żona nim pojechała . Wyciągnąłem zwykłe adidasy i zastępczy dres i wykonałem dzisiejszy trening jutro powtórka.

Trochę czuje kolana ale to nic poważnego . Tak więc zaczynam 5 tydz biegania , odbyłem 15 treningów od początku roku , wszystkie co do sekundy ,

Od pierwszego Lutego , chce jeszcze zastosować L-Karnityne aby szybciej zrzucić wagę , co o tym myślicie ?
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Co do suplementów przyspieszających spalanie tłuszczu, to powiem ci tak, do tej pory w wyniku badań udało się podobno udowodnić jedynie, że jakiś tam wpływ na przyspieszenie spalania tłuszczu ma kofeina... nigdy nie potwierdzono w wiarygodny sposób że karnityna ma wpływ na ten proces (tj. chodzi o karnitynę przyjmowaną w formie suplementu). Dlatego właśnie kulturyści często przed treningiem wypijają małą czarną.
To nie znaczy że masz koniecznie pić kawę przed treningiem biegowym :hej:
Z drugiej strony nie słyszałem aby karnityna komuś zaszkodziła, tak więc jak się lepiej poczujesz psychicznie łykając te suplementy to je bierz, ale raczej nie licz na cud.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki zoltar7 za radę właśnie wróciłem z treningu, wykonałem go w 100% ostania seria sprawiła mi trochę trudności ale zwolniłem tempo i spokojnie te 7 minut dokończyłem , jutro przerwa i Wtorek wracam do biegania. Znowu wróciła zima i na dodatek z mgłami :grr: Pozdrawiam wszystkich co w Styczniu zaczęli plan 10 tygodniowy
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W Niedziele i w Poniedziałek bardzo pofolgowałme z jedzeniem ( słodycze , piwo , chipsy ) i :smutek: przytyłem 1 kg

Po całym Styczniu schudłem ok 4 kg , po tym moim wybryku ubyło mi 3 kg !!

Luty mocniej sie biorę
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

We Wtorek nie biegałem , dopadła mnie grypa jelitowa i jestem strasznie osłabiony , jutro mam trening zobaczymy ~~~? :smutek:
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Sobota -nieplanowana przerwa , ( malowanie w mieszkaniu )

Niedziela - zmiana koncepcji w treningu , szybkie przebiezki ok 30 minut

od Wtorku poprawiam (5 tydzień 9 za duzo miałem przerw)

waga 94,2 :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ