szok 1 kg
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak

- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
1kg zgubionego tłuszczu to jakieś 9 tys. kcal deficytu energetycznego. Z samego biegania spaliłaś ~30-35 x masa Twojego ciała co daje(zakładając 70kg) trochę ponad 2 tys. kcal (7dnix30min=210min, 7min/km to daje 30 km, może 35km jak biegasz odrobinę szybciej) spalonych na bieganiu. Czyli tego ubytku nie można tłumaczyć samym bieganiem.bańkawstańka pisze:Słuchajcie mam pytanie ..biegam prawie tydzien po 30 minut truchtem i wiecie co waga pokazuje 1 kg mniej, czy to możlie????
Zdecydowanie bardziej prawdopodobne, że masz w sobie trochę mniej wody (1l wody waży 1kg) albo treści pokarmowych w sobie. Bieganie zwiększa prawdopodobieństwo obu sytuacji bo podczas biegu pocisz się i jeżeli piłaś tyle co zwykle to się delikatnie "odwodniłaś", bieganie zwiększa też perystaltykę jelit... i wszystko jasne

Bieganie jest świetną metodą na odchudzanie ale nie od niego się chudnie a od ujemnego bilansu energetycznego. Bieganie pomaga go uzyskać.
Krzysiek
-
- Rozgrzewający Się
Dziekuje za tak dokładną odpowiedz ,wszystko zapewne się zgadza wody raczej pije nawet więcej ale tez się pocę no i nie zajadam juz na wieczór
ale nie powiem zmobilizowało mnie to ,ale może ktoś wie w przybliżeniu ile można zgubić w tygodniu biegając truchtem przez 30 minut ?

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nikt ci tego nie powie bo to zależne od wielu czynników
-
- Rozgrzewający Się
no tak rzeczywiście człowiek jest jeszcze zielony
i mało wie niczym osesek ....hehe ale super ze jestescie i mozna na was liczyć!!!

- Kamas
- Rozgrzewający Się
Około 30 dkg tłuszczubańkawstańka pisze:,ale może ktoś wie w przybliżeniu ile można zgubić w tygodniu biegając truchtem przez 30 minut ?

Waż sie raz w tygodniu o tej same porze, najlepiej rano.
Raz zwazyłem sie przed treningiem i po treningu. I mimo, że wypiłem po drodze 0,6 ltr płynu to "schudłem" 1,9 kg