bieganie z psem

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Generalnie to głupich psów jest mało, za to głupich włascicieli psów całe mnóstwo i tu jest problem. Pies to w końcu tylko (i aż) pies, jakiś tam swój rozum ma, ale to raczej właściciel powinien mysleć za niego i przede wszystkim wykazać trochę wyobraźni - bo o to u psa ciężko.
PKO
Woltas1916
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Święta racja, ruh hożuf ;)
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Swięta racja. musze sie pochwalic ze po Waszym objechaniu mnie w ww. temacie ucze psine biegać na smyczy i efekty jakie osiągnąłem mnie zdumiały zupełnie!!!

normalnie biegam z Lolka na smyczy sztywnej i dosc krótkiej oraz na kolcztce, jakies dwa tygodnie i juz 5 km jest w stanie przebiec faktycznie bez ciągnięcia, pies nie szarpie, czasem nawet zapomimnam, ze z nią biegne.

dodatkowo zauważyłem ze jakos inni bez słowa robią nam miejsce na ścieżce i jakoś tak zadnych komentarzy, zadnych docinek od tzw elementu. same zalety!!!! polecam wszystkim
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ach , smycz do canicrossu .

Zazwyczaj jest to rodzaj bungee , czyli elastyczne koncowki z odydwu stron , zakonczone karabinczykiem ( lub dwoma , na przeciwnych koncach ) .
Pies biegnie w szelkach a smycz jest podpieta do pasa ( ruki swabodnyje )
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
hubert_k
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Z tego, co się orientuję, to w Polsce jest obowiązek wyprowadzania psa na smyczy.
Niektóre miasta maja w regulaminie punkt, ze mozna psa spuscic ze smyczy na tzw "bezpiecznym" terenie.
Mysle ze w duzej mierze zalezy to od wlasciciela psa a raczej tego co ma w glowie i samego psa.
Duza czesc psow trzymanych w miastach, chodzacych zrobic kupke i siku nie maja co zrobic ze swoja energia i na kims chca to wyladowac ;)
Ja dopiero biegac zaczynam. Jesli biegam i sa inni ludzie psy sa zapiete - dla bezpieczenstwa i komfortu ludzi jak i swojego.
Jadac rowerem psy udawalo mi sie zmeczyc, teraz biegnac narazie ja zdecydowanie wysiadam :D
Pozdrawiam

Hubert
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ