Zaczęłam biegać, mam wątpliwości, więc proszę o rady.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zinow pisze:
thomekh pisze:moze tak byc, ze sie nie uda duzo zrzucic, bo tluszczyk zmieni sie w mase miesniowa ale jakie bedziesz miala ladne nogi

Nie ma takiej reakcji tłuszcz->mięso
Fakt, nie ma. Ale może to był "skrót myślowy" znaczący: spalenie tłuszczu osobno i osobno budowa mięśni.
dokladnie
PKO
Ondine
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

gpto pisze:- co do dni (pn, wt, śr, czw) mam dwie wątpliwości. Po pierwsze uważam, że lepiej byłoby to jakoś porozdzielać, niż biegać 4 dni z rzędu a potem 3 dni odpoczywać (przyniosło by to lepsze efekty), po drugie- pytanie brzmi czy w weekendy za bardzo sobie nie odpuszczacie bo mam jakieś dziwne wrażenie, że ten wolny piątek sobota i niedziela to nie jest na naukę od rana do wieczora (a jeżeli tak to na pewno warto się dotlenić :p)
OK, zastanowimy się nad tym, spróbujemy ułożyć to jakoś na przemian. Nie, weekend nie jest na naukę, po prostu koleżanka prosiła, żebyśmy w weekendy robiły przerwę.
Poniedziałek, środa, czwartek, niedziela, tak będzie lepiej ? :)
Ondine
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kamyczak pisze:chudnięcie bez zmiany diety jest możliwe wszystko rozbija się o to żeby dodatkową aktywnością zrobić sobie deficyt kalorii, niemniej jednak przy problemach z wagą wiadomo, zmiana nawyków żywieniowych powinna być podstawą :hejhej:
Btw. ile ważycie ile chcecie się pozbyć bo to w sumie dość istotne?
Konkretnego celu nie mamy. Ile schudniemy, tyle schudniemy. Ja ważę 66 kg, mam wzrostu 168.
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

Ondine pisze:[Poniedziałek, środa, czwartek, niedziela, tak będzie lepiej ? :)
duzo lepiej :)
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ondine pisze:[Poniedziałek, środa, czwartek, niedziela, tak będzie lepiej ? :)

Ano owszem że lepiej, ino problem jest taki że najlepiej by było dla Was skoro zaczynacie ograniczyć się do biegania co drugi dzień w tym rozkładzie nie da się tego tak zrobić, wiec opcja jest taka abyście np. w środę biegały krócej i lżej (czytaj wolniej), jeżeli przepompujecie się w środe czwartek Wam odpadnie a jak wtedy z niedzielą po 3 dniowej przerwie regularność się rozpada.

Browser.

EDIT:
Ondine pisze: Szybki marsz - 5 min. biegu - szybki marsz - 5 min. biegu - szybki marsz

Taki opis niewiele nam a przynajmniej mi mówi ile jest tego marszu w minutach? ja jak wykonywałem marszobiegi stosowałem zasadę 5:1 lub 3:1 bieg:marsz, robicie 5:1 zmęczycie się => robicie 3:1.
gg 3305061
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ