Po Maratonie..przed maratonem...pomocy!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Von_Igel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam .

12 września przebiegłem pierwszy maraton, na 17 października zaplanowałem kolejny.
Czyli zostały 2 tygodnie.

Jak teraz trenować?
Czy mam sobie biegać tylko wesoło dowolnie czy może przerobić 2 ostatnie tygodnie planu, który szczęśliwie doprowadził mnie do mety?

pozdrawiam
Von igel
Wegetarianin - wyjada jedzenie mojemu jedzeniu.

10km 0:43:15 11.11.09 Gdynia
21km 1:41:59 06.12.09 Toruń
42,195 3:41:55 12.09.10 Wrocław
Planowane: Maraton Solidarności, Olipic Triathlon Mamaia, Maraton Bucuresti
PKO
Sleczek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Von_Igel pisze:Witam .

12 września przebiegłem pierwszy maraton, na 17 października zaplanowałem kolejny.
Czyli zostały 2 tygodnie.

Jak teraz trenować?
Czy mam sobie biegać tylko wesoło dowolnie czy może przerobić 2 ostatnie tygodnie planu, który szczęśliwie doprowadził mnie do mety?

pozdrawiam
Von igel
Kolego Twój organizm nie zregeneruje się w 100% po pierwszym maratonie. Lepiej odpuść sobie i pobiegnij maraton na wiosnę. Unikniesz w ten sposób wyniszczenia organizmu oraz na pewno unikniesz kontuzji.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Znając życie - to decyzja już zapadła... - rada jedna... - tylko odpoczynek.. może być aktywny ;-)
Czyli luźne bieganie - a z "pubudzaniem organizmu" - tak jak to się robi w BPS... no to można się zastanowić czy ważniejsza jest teraz regeneracja, czy przygotowanie do kolejnego startu.

Jeśli uznasz, że najważniejszy jest start to możesz zrobić 1 tydzień odpoczynku ;-) i 1 tydzień z BPS'u z poprzedniego planu ;-)
Szymon
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ