Witam.
Jako że jest to mój pierwszy post, na początek powiem coś o sobie:
Mam 23 lata, 178cm, waga 84kg
Jakiś czas temu amatorsko grałem w piłkę, później szkoła i praca niestety zmusiły mnie do rezygnacji z uprawiania sportu.
Teraz chciałbym wrócić do sportu, konkretnie do biegania.
OD CZEGO ZACZĄĆ?
Dzisiaj pierwszy raz od jakiegoś czasu biegałem. Niestety po 3km rozpadał się deszcz.
Wszystko byłoby ok gdyby nie to że czułem straszne "mrówienie" mięśni ud!
Nie wiem czym to jest spowodowane. Biegałem w spodniach stworzonych w 100% z poliestru, w środku mają drobną siateczkę.
Moję tętno przed biegem 72/min, tętno po zakończeniu biegania 156/min
Głównym celem mojego biegania jest redukcja wagi i polepszenie kondycji
Przygodę z bieganiem czas rozpocząć
- pawelk
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Nieśmiało zaproponuję: http://bieganie.pl/?show=1&cat=19&id=547. Spory wątek na forum o tym planie: http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=10968
Powodzenia!
Powodzenia!
- BiałyPL
- Rozgrzewający Się
Dzięki wielkie za podpowiedzi.
Rozumiem że mam biegać na czczo?
Tak się składa że w tygodniu mam możliwość biegania ranopawelk pisze:Biegaj rano przed śniadaniem, przynajmniej w soboty i niedziele, jeśli w tygodniu nie możesz.

Rozumiem że mam biegać na czczo?

-
- Dyskutant
iDobrze jest zaplanować trening przed południem, najlepiej z samego rana, ale nigdy na czczo! Obowiązkiem jest wypicie przynajmniej szklanki maślanki czy kefiru i nieco płynu izotonicznego; jeśli natomiast planujemy trening powyżej 2h, to sama maślanka nie wystarczy - najpierw śniadanie a później trening; wyjątkowo można pobiec "na kefirze", ale tylko wówczas gdy zaplanujemy posiłek (baton, banan - cokolwiek) w trakcie treningu, najlepiej w połowie trasy.
Trenując rano ma się tę przewagę, że w ciągu dnia zmęczony porannym treningiem organizm zużywa znacznie więcej energii;
Podczas wysiłku fizycznego wydzielana jest duża ilość soków żołądkowych i gdy wyrobimy sobie nawyk trenowania przed posiłkiem, wówczas może dojść do podrażnień błony okalającej ściany żołądka i w rezultacie do owrzodzeń. Jeśli planujemy poranny trening jako minimum traktuje się wypicie szklanki wody, bądź zjedzenie jogurtu.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Stadion Wisły w stopce mógłbyś zamienić na jakiś banerek Wisła Kraków Fan lub logo. Coś mniejszego 
Powodzenia w bieganiu i realizowaniu celów

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- BiałyPL
- Rozgrzewający Się
Irek-Wwa - wielkie dzięki za wskazówki, w piątek pobiegam wieczorem, a w niedzielę poranny bieg.Irek-Wwa pisze:iDobrze jest zaplanować trening przed południem, najlepiej z samego rana, ale nigdy na czczo! Obowiązkiem jest wypicie przynajmniej szklanki maślanki czy kefiru i nieco płynu izotonicznego; jeśli natomiast planujemy trening powyżej 2h, to sama maślanka nie wystarczy - najpierw śniadanie a później trening; wyjątkowo można pobiec "na kefirze", ale tylko wówczas gdy zaplanujemy posiłek (baton, banan - cokolwiek) w trakcie treningu, najlepiej w połowie trasy.
Trenując rano ma się tę przewagę, że w ciągu dnia zmęczony porannym treningiem organizm zużywa znacznie więcej energii;Podczas wysiłku fizycznego wydzielana jest duża ilość soków żołądkowych i gdy wyrobimy sobie nawyk trenowania przed posiłkiem, wówczas może dojść do podrażnień błony okalającej ściany żołądka i w rezultacie do owrzodzeń. Jeśli planujemy poranny trening jako minimum traktuje się wypicie szklanki wody, bądź zjedzenie jogurtu.
Myślę że może być problem z pobudką, ale dam rade. Pozdrawiam.
Zmieniłem na coś mniejszego. Rzeczywiście poprzedni obrazek mógł przeszkadzaćGife pisze:Stadion Wisły w stopce mógłbyś zamienić na jakiś banerek Wisła Kraków Fan lub logo. Coś mniejszego