Gdynia, zaczynam biegać od 1 września

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Bertling
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi biegaczami :oczko:

Tak jak w temacie postanowiłem biegać od pierwszego dnia września. Mam nadzieję że będzie taka możliwość, bo co prawda znajomi z Niemiec do mnie przyjeżdżają 1 września rano, ale mam nadzieję, że nie przyjadą czołgami :ojoj:
Ale przejdźmy już do konkretów. A mianowicie będę biegał po Bulwarze Nadmorskim. Z tego co mi wiadomo, to długość wynosi około 1,5 kilometra, co daje prawie 3 km w obie strony. Postanowiłem, że będę biegał rano przed szkołą. Przykładowo do szkoły mam na 8.00, to pobudka o 6.00, dwie minuty drogi do Bulwaru Nadmorskiego. Tam zamierzam biegać prawie codziennie po 30 minut, po czym powrót kolejne dwie minuty i jestem w domu. Wezmę prysznic i się umyje. Potem zjem śniadanie i do szkoły. I teraz takie moje pytanie. Czy mój "plan treningu" jest dobry. Nie wiem jak z tym śniadaniem? Czy lepiej po bieganiu czy iść biegać nadczo?
Moja waga to 78 kilogramy przy 1,89 cm wzrostu :hejhej:
Kondycyjnie wydaję się dość mocny.
Przez wakacje dużo jeździłem jak była pogoda na rowerze i przejechane dzienne 160-180 km nie sprawiało mi problemu. Na drugi dzień mogłem tyle samo przejechać i nie czułem zmęczenia.
Tylko nie wiem jak to będzie w przypadku biegania :niewiem:

A i jeszcze chodzi mi o sprzęt. Najlepiej się czuje w zwykłych ciuchach. Na rower przykładowo ubierałem normalne sportowe buty i biały bawełniany T-shirt.

Jeżeli macie inne propozycje lub zastrzeżenia dla mnie w sensie biegania to jestem otwarty na wszystkie propozycje.

Łukasz z Gdyni :usmiech:
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Łukasz, ten "plan" jest spoko, 30 minut na czczo możesz śmiało biec, jak się lepiej czujesz. Co innego 2 godziny. Co do ubrania - im chłodniej tym lepiej zakładać jakieś "techniczne" ciuchy bo mniejsza szansa na to, że zachorujesz.
Woltomierz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bertling pisze: mianowicie będę biegał po Bulwarze Nadmorskim.
Super, ale czy Bulwar nie jest cały betonowy? Czyli najgorsza powierzchnia do biegania...
Awatar użytkownika
KubaBiega
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dokładnie bulwar nadmorski jest cały w betonie.
Przy dobrych butach nie powinno być problemu z kolanami.

Są takie opinie że dobre buty przesuną w czasie "niedyspozycje" kolan ..
5km - 25,01
10km - 48,19
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Hej,
troche sie tam nabiegalem, ale fajniejsze jest pobiegniecie od Hotelu nadmorskiego w kierunku Orlowa,
tym twardym kawalkiem piasku. Wystarczy do klifu i nazad. Swietna sprawa i oszczedzisz kolana.
Idzie zima i bedzie tylko lepiej (twardziej). Cudny teren do biegania. A jak masz sile mozesz biegac po miekkim piachu ;)))

Tez Łukasz ale juz nie z Gdyni.

TYlut
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ