Czy powiniem trenować biegi

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
t-34
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Mam 16 lat i 192 cm wzrostu. Mam skrzywienie kręgosłupa, odstające łopatki, trochę się garbie.Nie mam problemów z otyłością, wagę mam prawidłową. Lekarz powiedział mi kiedyś, że powinienem ćwiczyć i wzmacniać mięśnie, bo mam dosyć słabe. Postanowiłem wziąć się za siebie w te wakacje. Jeżdżę na rowerze, zaczynam ćwiczyć na siłowni i zastanawiam się czy dołożyć do tego bieg? Czy może będzie to nie potrzebnie spalona energia które oprócz kondycji nie poprawi mojej postawy? Jeśli chodzi o biegi,, to podczas w-f w szkole po przebiegnięciu 1200 metrów miałem już wielką zadyszkę.
PKO
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kondycja tak czy siak Ci się przyda więc biegaj. Do tego dodaj stretching i na siłowni ćwicz przede wszystkim plecy i grzbiet, im mocniejsze mięśnie w tych partiach będziesz miał tym lepszą postawę będziesz trzymał. Najlepiej by było gdybyś skorzystał z pomocy lekarza sportowego przy układaniu treningu na siłowni.
I am addicted.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ