Zbędne 7kg

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
TechnO
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Mój problem polega na nadwadze mam 184cm wzrostu a ważę 101 kg.
Jestem Piłkarzem ręcznym ruszam się itp. (Waga dobra do sportu ale nie na mojej pozycji w grze.)
Chodzi mi o to jakie dystanse mam biega aby pozby sie tych zbędnych 7kg(Dlaczego 7kg tak twierdzi mój trener.)
Przyjołem następujący system przez te wakacje:

Biegam codziennie W godzinach:
05.00-06.00
21.00-22.30
(Trasa Ścieżki Biegowe Nike+ W Lublinie Wąwóz Rury jedno okrążenie to chyba 1km.)
(A ja biegam 2-3)
(Lub ścieżkę własną 650m x 4)
Czekam na waszą pomoc lub inne sugestie odnośnie mojego systemu biegowego
Pozdrawiam TechnO :)
A i popalałem kiedyś papierosy ale mało (nie odczuwam problemów związanych z tymi używkami) *Chyba że są jakieś o których nie wiem*

Chodzi mi głównie o to czy dobrze robie ?
Czy bedą widzoczn tego efekty bo narazie tego nie ma?
I czy moze lepiej cos zmienic?
Obrazek
PKO
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziwny ten Twój post, niby trenujesz, a spora nadwaga... Niby własny trener a nie wiesz jak zgubić 7kg...Każdy laik by wiedział a co dopiero trener. Dalej, piszesz, że biegasz rano godzinę i wieczorem półtorej, a za chwilę, że jest to 2 lub 3 km. Jeśli w ciągu godziny robisz 3 km to to jest czołganie chyba, a nie bieg. Wybacz, że się czepiam, ale jakiś niespójny ten post.
Jednak żeby się odnieść do meritum, to do zgubienia 7 kg wystarczy trochę dyscypliny, nawet nie za dużo. Poszurać godzinę dziennie, trochę korekty w odżywianiu i w miesiąc można zrzucić.
Poczytaj wątek dla grubasów i dział dieta.

pozdrawiam
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 3:26:54

Nieprzeczytany post

TechnO pisze:Witam
Mój problem polega na nadwadze mam 184cm wzrostu a ważę 101 kg.
Jestem Piłkarzem ręcznym ruszam się itp. (Waga dobra do sportu ale nie na mojej pozycji w grze.)
No może do sumo taka waga przy Twym wzroście się nadaje;)
Weź na serio post powyżej. I pamiętaj o zasadzie 3P, tzn.: mniej Przypadkowego jedzenia w Przypadkowej ilości w Przypadkowej porze.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
TechnO
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Poprawiłem system biegania. Tak że biegam 5km rano i 5km wieczorem do tego co sobota środa ścieżki biegowe nike no i rozciąganie jak na razie schudłem niewiele ale schudłem :hahaha: . Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi na mój post.
Sebastian Ż.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ