3tygodnie treningu-pytanie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Citizen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Przegladajac forum zauważyłem wiele mądrych odpowiedzi na zadawane pytania. Ja także mam takowe.Mianowicie, za 3 tygodnie jade na egzamin sprawnosciowy do wojska. Testem jest podciaganie na drazku, bieg na 1 km oraz bieg 10x10. Na dzien dzisiejszy drazek robie na 20 powtorzen ale troche ciezej u mnie z bieganiem.Dlatego prosiłbym o rady od doswiadczonych biegaczy. Jaki trening bedzie odpowiedni? Wiem że 3 tygodnie to malo czasu zeby osiagnac wysoki wynik ale jednak pewne wskazowki napewno beda bardzo pomocne. Jak biegac zeby zmiescic sie w jak najkrotszym czasie na 1km oraz w biegu 10x10?
PKO
zary
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cudow nie ma. 3 tygodnie to malo, a o egzaminie wiedziales na pewno wczesniej... Jedyne, co mozna Ci doradzic, to zrobic sobie przez nastepne dwa tygodnie 4-6 krotkich sesji treningowych - ale bez szalenstw i ostroznie, zeby sobie nie zrobic kontuzji. Zawsze po rozgrzewce (10 minut): 1: 3-4x300 m w tempie, ktore chcialbys miec na egzaminie, przerwa miedzy seriami ok. 90 s. Dwa dni pozniej: 2 x 800 luzniejszym tempie. Dwa dni pozniej zupelnie luzno 2,5 km (ew. z krotkimi przyspieszeniami). W drugim tygodniu tak samo. A w tygodniu przed egzaminem 5 dni przed zrob sobie tez ze 3 szybsze serie po 300-400m, ale nie na maksa. A dwa dni przed tylko sie przebiegnij dla rozruszania. Poniewaz jestes nieroztrenowany (chyba ze grasz w pilke) uwazaj na stawy. Jesli boli w stawach, odpusc sobie. Same miesnie moga w pierwszy tydzien troche bolec. W drugim mniej, a w trzecim daj im koniecznie odpoczac! Powodzenia...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ