Śniadanie przed i odpoczynek po biegu.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Siwa_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Regularnie biegam od niedawna i mam kilka pytań. Pierwsze dotyczy śniadania: co najlepiej spożyć
przed biegiem? Wstaje rano (najczęściej o piątej) i nie wiem co zjeść o ile akurat czuję potrzebę. Drugie moje pytanie to: jak odpoczywać po treningu? Ostatnio kiedy wróciłam z biegu sen wziął górę i nie wiem czy to nie zmarnowało mojego wysiłku.
PKO
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Możesz zjeść praktycznie wszystko co jest dla ciebie lekkostrawne( w przeciwnym razie mogą pojawić się rewelacje żołądkowe i przerwy "techniczne" w biegu :) ) i raczej nie za dużo bo bieganie z pełnym żołądkiem do najprzyjemniejszych nie należy

Jeżeli chodzi o odpoczynek po to sen jest właśnie najlepszy. Im więcej odpoczywasz tym lepiej się zregenerujesz i trening będzie skuteczniejszy.
Krzysiek
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przed biegiem polecam owoce np. gruszke, jabłko, marchew itp. wszystko można sobi eutrzeć dobre źródło WW przed wysiłkiem i lekko strawne.
Sen - regenracja bardzo wskazana i odpowiedni objaw organizmu po wysiłku. Takze napewno wpływa bardzo korzystnie.
Pozdrawiam
Siwa_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuje Wam serdecznie za rozwianie moich wątpliwości. Pozdrawiam!
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

spid3r pisze:i banana można zjeść i kilka łyków wody zrobić
Popieram.
samotomas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a co z bieganiem "na pusty żołądek"? ja biegam od 4 tygodni rano o 6 wracam biorę prysznic i dopiero coś jem. Czy powinienem coś przekąsić przed wysiłkiem czy jest to sprawa indywidualna?
Awatar użytkownika
ejchost
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja jak biegam rano to raczej nic nie jem tylko zapijam wodą :) Po treningu staram się zjeść coś konkretnego. Przed wybieganiem(2h) natomiast jakieś 2h przed jem banana + chlebek z dżemikiem i jest super.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ