początek treningów

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
zxc987
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mam 15 lat i chcę zacząć trenować.Jesienią, gdy biegaliśmy w szkole miałem 2,47/800m, ale czułem, że mogłem pobiec szybciej.Mam szansę na osiągnięcie dobrych wyników, jeżeli zacznę trenować w najbliższym czasie?
PKO
Awatar użytkownika
Mariusz6430
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wynik możesz na pewno poprawić, gorzej z wynikiem na arenie wojewódzkiej. Aby spróbować rywalizacji z innymi proponowałbym Ci dłuższe dystanse, wszystko zalezy od twojej systematyczności treningu. na twoim miejscu poszukałbym jakiegoś dobrego klubu. Szkoda że dopiero teraz zastanawiasz się nad rozpoczęciem treningów akurat w środek zimy :smutek: mam 14 lat także Cię rozumiem :hejhej:
Awatar użytkownika
Mariusz6430
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

nie muszę chyba dodawać że palenie zaniża twoje wyniki na treningu i zawodach, więc jeśli palisz to przynajmniej ogranicz :oczko:
zxc987
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nie palę.w moim mieście jest klub biegowy,jeżeli teraz zacznę intensywnie trenować o ile sekund mogę się poprawić do wakacji na 800?
Awatar użytkownika
Mariusz6430
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

raczej przy początkach biegania nie licz od razu na intensywne treningi;) Klub ma teraz same mocne treningi, także myślę że w grupie w swoim roczniku nie wytrzymasz, oni w tym okresie biegają minimum po 10km. Przed przystąpieniem do klubu pobiegaj może z innymi amatorami, może macie w mieście jakąś akcję gdzie spotykają się biegacze i wspólnie biegają, u mnie np. jest "Nysa biega"

GG: 2092129
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Po prostu idź tam. Pogadaj z trenerem, może da tobie inne treningi np. na podstawę biegową.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ