Poczatek biegania a nogi

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Misiek109
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kurka, mam to samo odkąd zacząłem truchtać to coraz bardziej jestem głodny :hahaha:
Wygrać i spocząć na laurach to klęska, przegrać i walczyć dalej to prawdziwe zwycięstwo.

Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
xmkrasny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!!!
Razem z małżonką biegamy od pół roku. Dotarliśmy do 60 min biegów, jest wspaniale, samopoczucie pozytywne :hejhej: Nogi smukłe ... :oczko: ale jest - żonce piersi też gdzieś poleciały :chlip: :chlip: :chlip:
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

xmkrasny pisze:Witam!!!
Razem z małżonką biegamy od pół roku. Dotarliśmy do 60 min biegów, jest wspaniale, samopoczucie pozytywne :hejhej: Nogi smukłe ... :oczko: ale jest - żonce piersi też gdzieś poleciały :chlip: :chlip: :chlip:
Niestety...nie ma tak dobrze,że tu spadnie,tam zostanie :hahaha: Jak się chudnie to po całości( ewentualnie,zostaje coś czego nie chcemy)...a niestety biuścik,tkanka delikatna i szybko znika :hahaha: Żeby tak się nie działo,to dobrze jest robić ćwiczenia na "te" partie mięśniowe :oczko: i oczywiście wskazane są częste masaże :oczko: Może bedzie trochę mniejszy,ale za to jędrniutki :oczko:
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
Awatar użytkownika
pattom_72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Daj znać gdyby foto było już godne naszych oczu :)
Ten Svolken ?
:)
pattom
Awatar użytkownika
Arnoldzik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:
Mon-Ka pisze:Hello.

Tak sie przygladam temu forum od dosyc dawna, ze az w koncu postanowilam sie o cos zapytac.

Mieszkam nad samym morzem i wlasnie rozpoczelam truchtanie, bo bieganiem na pewno tego nie mozna nazwac. ;)
Biegam co drugi dzien i wczoraj ubieglam swoj rekord -- 35 minut i wytruchtalam z cztery, moze piec kilometrow (ok 20 minut plaza i 15 minut z powrotem asfaltem).

Mam 165 cm wzrostu i waze 62 kg. Nie jestem niestety typem sportsmenki i budowe ciala mam raczej "zbita".

Teraz pytanie:
Czy jak bede tak truchtac (mysle, ze do 40 minut co drugi dzien), to nogi zrobia mi sie smuklejsze, czy raczej sie zbija i bede miala "gyrosy" a potem to juz tylko mase problemow, aby je wysmuklic?

Z gory wielkie dzieki za wszelka pomoc.
Monika
Jeśli chcesz mieć piękne nogi to trenuj kolarstwo.
Jeśli chcesz mieć piękne nogi i pośladki to trenuj biegi :)
Doprawdy ?
http://cozybeehive.blogspot.com/2009/01 ... rious.html
Rower też ujędrnia i kształtuje pupę.
Arnoldzik

[url=http://runmania.com/rlog/?u=Arnoldzik][img]http://runmania.com/f/9bbfd1ba33cf356552ab2996e0fe0e30.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

pattom_72 pisze:
Ten Svolken ?
Tak pattom, ten Svolken :) Witaj w klubie biegaczy :)
Awatar użytkownika
pattom_72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:
pattom_72 pisze:
Ten Svolken ?
Tak pattom, ten Svolken :) Witaj w klubie biegaczy :)
Witam, witam.
pattom
makarena2001
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mon-Ka pisze:Hello.

Tak sie przygladam temu forum od dosyc dawna, ze az w koncu postanowilam sie o cos zapytac.

(ok 20 minut plaza i 15 minut z powrotem asfaltem).

Mam 165 cm wzrostu i waze 62 kg. Nie jestem niestety typem sportsmenki i budowe ciala mam raczej "zbita".

Czy jak bede tak truchtac (mysle, ze do 40 minut co drugi dzien), to nogi zrobia mi sie smuklejsze, czy raczej sie zbija i bede miala "gyrosy" a potem to juz tylko mase problemow, aby je wysmuklic?

Z gory wielkie dzieki za wszelka pomoc.
Monika

Myle ze jak rozpoczniesz przygode z bieganiem od 40 min . rozbiegan , to ja szybko zakonczysz . Poprostu Twoje kolana i stawy moga nie wytrzymac takich obciazen . Staraj sie zaczynac od mniejszych dystansow , powoli je zwiekszajac . Aha i jeszcze jedno : biegaj po plazy tam i spowrotem . Plaza jest pochylona i biegnac tylko w jedna strone spowodujesz wieksze obciazenie tylko jednej z nog co moze doprowadzic do kontuzji . Przepraszam ze tak Cie strasze , ale wlasnie przez przecenianie swoich mozliwosci i bieganie po plazy w jedna strone doprowadzilem swoje wiazadlo kolanowe do oplakanego stanu co spowodowalo prawie 4 ro miesiaczna przerwe w treningach .

Pzdr :

makarena
Pulpeciara
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zaczęłam biegać od niedawna. Najpierw zatykało mnie w klatce piersiowej , co minęło. Wczoraj natomiast kiedy wróciłam do domu pierwszy raz poczułam ból łydek. Czy to normalne?
Czy to oznaka przetrenowania? A może braku ćwiczeń rozciągajacych?
Pulpeciara -
zupełna świeżynka !!!
lusiana
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

xmkrasny pisze:Witam!!!
nogi smukłe w perspektywie - cudnie, ale mniejszy biust - to już niekoniecznie - do tej pory to był mój spory atut i jak dla mnie mógłby tak samo spory zostać ;)
kto biegnie nie grzeszy ["Maratończyk" TSA]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ