Mam 30 lat - 180 cm wzrostu i ważę nieco powyżej 80 kg. Chcę zacząć biegać, by spalić brzuch (jest większy niż być powinien) i ogólnie poprawić wydolność oraz sylwetkę. Chciałbym też możliwie jak najwięcej dowiedzieć się o prawidłowym odżywianiu i zdrowym trybie życia, by nie powtórzyć wpadki z brzuszyskiem przebrzydłym!
Jako nastolatek zawsze byłem szczupły i wysportowany. Dużo biegałem, byłem bardzo gibki i sprawny. Od czasu kiedy zacząłem zarywać noce siedząc przed kompem i jedząc, a potem pracować jako grafik, zaczęły się moje problemy z brzuchem. Jestem zdeterminowany by zniszczyć ten baniak i mam nadzieję, że znajdę tutaj fachową poradę i doping

Zanim się zarejestrowałem poczytałem trochę forum i stronę główną serwisu. Chciałbym rozpocząć plan 6-tygodniowy, by dojść do 30-minutowego biegu i wtedy kontynuować dalej. Zakwalifikowałem siebie jako początkującego, ale chyba nie w mega początkowym stadium. Uważam, że z kondycją jest źle, ale nie beznadziejnie, więc chyba zacznę od 2 minut biegu i 3 minut marszu. Co Wy na to?
Chwilowo mam dużo czasu (brak pracy) i chciałbym póki co mocno nad sobą popracować, a przynajmniej wdrożyć w życie pewne zdrowe zasady. Biegać mam gdzie, bo mieszkam blisko lasu.
Może takie małe pytanie na początek. Czy od razu powinienem zainwestować w typowo biegowe buty? Mam lekkie Salomony Vertigo Softshell - <takie>. Czy wystarczą na początek?
Proszę o mocny doping - strasznie mi tego potrzeba!