Czy to dobre wyniki jak na początkującego ?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Forest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

brudnyjoe masz nagły przypływ energii, dlatego tak biegasz, zaczełeś bardzo mało jeść, ludzi co stosowali głodówki mieli to samo, jedli tyle co nic a czuli się wyśmienicie.........ale po kilku dniach organizm zużyje zapasy zgromadzone w mięśniach a potem AUĆ!!!!! ciężko będzie z łóżka wstać, ogólne osłabienie, zastopowany pogress w bieganiu, poczytaj troszke w dziale o odżywianiu, przyda Ci się

Aha te twoje zrzucone 4,5kg to niestety głównie woda i efekt oczyszczenia organizmu przez mniejsze porcje jedzenia

1kg tłuszczu = 6000kcal tyle trzeba spalić kalorii żeby pozbyć się kilograma tłuszczyku

Pozdro Forest
RUN FOREST RUN!!!
PKO
darekm
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

29 minut na 6 km to można powiedzieć, że już prawie mnie doganiasz a ja nie mam nadwagi i trenuje już 3 miesiąc ;).
Przeważnie jest tak, że jak coś zaczynasz to masz duży zapał. Tak jest też w Twoim przypadku. Bieganie według twojej rozpiski doprowadzi Cię do skończenia z bieganiem już po tygodniu, góra po dwóch.
Na Twoim miejscu spokojnie robiłbym 3/4 razy w tygodniu po 30 minut truchtu (bez żadnych przebieżek i szybszych odcinków) i to powinno Cię na 3 tygodnie zając. Jak się nie zniechęcisz to dołóż sobie po tym okresie 10 minut i biegaj kolejne 3 tygodnie w takim samym tępie - trucht.
Póżniej oceń efekty i spójrz na plany treningowe, aby coś wybrać.
Pierwsze tygodnie są najważniejsze, chodzi w nich głównie o to, aby się nie zniechęcić...póżniej będzie już łatwiej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ