Pytanie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
camilo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, jestem początkującym biegaczem przygotowującym się do półmaratonu. Chciałbym się od Was dowiedzieć, czy można biegać normalnie po ulicach czy chodniku w mieście(nawet dość ruchliwe miejsca)? czy jest za to mandat? kolejne moje pytanie to czy jak jest chodnik a obok droga rowerowa to gdzie powinienem biec aby nie dostać mandatu?

Z góry dziękuje,
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ksiegowy
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nawet jak nie dostaniesz mandatu za bieganie po ulicach to na pewno zatrujesz się spalinami.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

A biegając cały czas po ulicach i chodnikach istnieje duże prawdopodobieństwo, że zajedziesz stawy.
elizakop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

..
Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 14:37 przez elizakop, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kryminalistyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

elizakop pisze:To można dostać mandat za bieganie po chodnikach??? Raczej nie, bo niby gdzie ja mam biegać, albo jak dobiec do parku, czy lasku?
Haha - nie przesadzajmy. Po chodnikach nie można jeździć rowerem :)
Ale o wpakowaniu mandatu za BIEGANIE po chodnikach nie słyszałem, chociaż jestem nieco zorientowany :)

Przecież to byłby idiotyzm :) Wyobraźcie sobie kogoś, kto nagle podrywa się do biegu na chodniku, bo ucieka mu autobus miejski :) I co? Słyszy gwizdek policyjny, łapią chłopa i wręczają mu mandat, bo przekroczył dozwolone tempo "chodnikowe"? Bez jaj :bum:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=yacca][img]http://runmania.com/f/a8fe816431c32b319621955ea814a757.gif[/img][/url]
tequila
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

camilo,

nie sadze, zeby zdrowy na umysle policjant, czy sluzba miejska dala ci mandat za bieganie po ulicy. Oczywiscie o ile nie bedziesz 'taranowal' pieszych. Natomiast moze w swojej nadgorliwosci zwrocic ci uwage, ze nie wolno biegac po przejsciach dla pieszych.

Drogi rowerowe sa dla rowersow. Przewaznie sa waskie, a ty jestes wolniejszy wiec ich unikaj.
pozdrawiam
TeQuila
Awatar użytkownika
Ciernograf
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powróciłem po długiej nieobecności :(... i czuję się tzn. muszę rozpoczynać wszystko od nowa... ale jakoś mi się uda:P....

Dobra wracając do tematu. Nie powinni dać Ci mandatu :D... ja pamiętam ja biegłem na ulicy a za mną policja jechała i mnie minęła nawet nie zwracając na mnie uwagi ;).
Spokojnie. Biegaj gdzie chcesz;]
ODPOWIEDZ