Witam wszystkich!
Zacząłem dopiero swą przygodę z bieganiem. Zrobiłem sobie jak narazie jakieś 4 treningi. Biegam truchcikiem, dzisiaj zrobiłem test moich możliwości i jedyne na co mnie teraz stać to 15min biegu/3min marszu/15min biegu. Biegam oczywiście po lesie, 3 razy w tygodniu. Nad obuwiem się zastanawiam, narazie mam jakieś tanie buty, są dla mnie wygodne i dobrze mi się w nich biega. Nie myślę o żadnych imprezach biegowych. Mój cel to ogólna poprawa kondycji. Obecnie ważę 66kg i mam 183cm wzrostu.
A teraz pytania:
1. Czy obuwie jest aż tak ważne? Nie uśmiecha mi się płacić 200zł za nowe buty.
2. Czy w dni treningu wykonywać ćwiczenia siłowe ? (pracuję nad ogólną kondycją, coś w stylu siłowni)
3. O jakiej porze najlepiej biegać ? Słyszałem że po jedzeniu trzeba poczekać min. 2 godziny. Czy to prawda? Co z płynami? Zauważyłem że już po 10minutach po starcie zasycha mi w ustach.
Jeśli macie jakieś zastrzeżenia to chętnie posłucham uwag i rad.
pozdrawiam
Witam, witam...i mam kilka pytan
-
- Zaprawiony W Bojach
Witamy .kristoff pisze: 1. Czy obuwie jest aż tak ważne? Nie uśmiecha mi się płacić 200zł za nowe buty.
2. Czy w dni treningu wykonywać ćwiczenia siłowe ? (pracuję nad ogólną kondycją, coś w stylu siłowni)
3. O jakiej porze najlepiej biegać ? Słyszałem że po jedzeniu trzeba poczekać min. 2 godziny. Czy to prawda? Co z płynami? Zauważyłem że już po 10minutach po starcie zasycha mi w ustach.
Jeśli macie jakieś zastrzeżenia to chętnie posłucham uwag i rad.
pozdrawiam
1. Buty są ważne, ale niekoniecznie zaraz za 200zł. W dziale "Sprzęt" jest kilka fajnych wątków "na wierzchu" o niekoniecznie drogich butach. Ja za swoje dałam 50 zł i nie narzekam.
2. Lepiej w pozostałe dni. Jeśli koniecznie chcesz to łaczyć spróbuj zrobić parę godzin przerwy. Jeśli się nie da to najpierw siłowy, potem bieganie.
3. Twoja rzecz. Ja często biegam po jedzeniu i żyję, za to nie wyobrażam sobie biegać na czczo. Chociaż raczej jestem wyjątkiem. Co do picia to możesz zabierać ze sobą pas z bidonem, jeśli biegasz w upały.
Jak coś to pytaj . Miłego biegania!
[url=http://runmania.com/rlog/?u=PinUpGirl][img]http://runmania.com/f/f7c2c3e8ea675093ff0011c7b9248496.gif[/img][/url]