jaki trening

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
mirmir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

:niewiem: hej mam 31 lat rok temu przestałem palić no i moja waga wzrosła mam 186 cm wzrostu poprzednia waga było ok 90 ostatnio przed rzuceniem papierosów miesiąc temu 113 ogromny brzuch :echech: no i zaczełem myśleć o diecie itp kazdy z znajomych uśmiechał sie :hahaha: zawsze pokazywali mój brzuch niby żarty itp tak więc zaczełem czuć dyskomfort zauwarzyłem więcej agresji we mnie i złości więc zaczełem diete nie jakąś specjalną poprostu jak intuicja podpowiadała nie jem chleba ryżu ziemniaków słodyczy jem mięso dużo owoców i warzyw pije soki jem musli jogurty itp w miesiąć straciłem 6 kg przy tym tez spacerowałem teraz ostatnio zaczełem biegac pierw marszobieg potem bieg chodze tez na basen zaczełem mam pytanie do doświadczonych jak biegać aby sie nie przetrenować czasami nogi bolą na maksa ostatnio i drugi problem nie mam siły na szybki bieg biegam powoli i sie męcze nie wiem czy moze sie żle przygotowałem ostatnio biegam rano to o wiele paprawia moj samopoczucie no i problem z oddechem wdycham powietrze ustami i wydycham ustami na dwa razy jak sie juz zmęcze to zaczynam wydzielać śline krztusze sie wtedy maszeruje 5 min i znowu biegne 3 tyg temu zaczełem od szybkiego spaceru 40 min potem na tej samej trasie marszobieg i tez 40 min czy to jest dobrze jak na początek prosze o odpowiedz :hejhej:
New Balance but biegowy
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ryżmozesz jeść postaraj sie odstawić kawe wszelkie słodzone napoje gorzka herbata. bieganie co 2 dzień bo zniszyczysz sobie doszczetnie stawy. chlebmozesz jesc ale z rozsadkiem i umiarem. narazie dojdz do pozimu 60 minus marszu później marszobiegu a pźóeni biegu. bieg wykonuj na takim poziomie abys mogł spokojnie biegać. oddychanie nosem to nietaka prosta sprawa. ja np. podczas biegu oddycham nosem ale nauczyłęm sie tego nie swiadomie zimą. oddychaj ustami wszysko spokojnie i powoli a osiągniesz wyniki :) pozdrawiam :)
gg 3305061
mirmir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

:hej: dzięki za odpowiedż dzisiaj miałem przerwe w bieganiu nogi odpoczeły jest lepiej czyli co 2 dzien oki najcieżej jest przełamać sie psychicznie ale dam rade moze ktoś ze starej gwardi ma pomysł na rozpiske dla początkującego jeszcze raz dzięki pozdrowionka :hejhej:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Polecam to: http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=81&show=1 ;)

PLAN 10 - TYGODNIOWY.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
ODPOWIEDZ