Buty Asics Gel-Kayano XIII czy Gel-Kinsei

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kristofer
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Mam problem bo chcę kupić buty i nie wiem co wybrać czy Gel-Kayano XIII czy Gel-Kinsei cena jest 50 zł więcej za te drugie więc nie dużo no i się przymieżam.

Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
Leo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To zależy jaka masz stopę: kayano jest dla neutralnych, ew pronujących. Kinsei jest dla neutralnych ze ew. wskazaniem na supinujących.
Krótko mówiąc pronujący nie powinien raczej biegać w Kinsei, a supinujący w kayano :hej:
kristofer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hehe możesz wyjaśnić te pojęcia bo nie wiem za bardzo o co chodzi :hej:
Leo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tutaj: http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 7&start=15
(chyba 2 strona) mieliśmy ciekawą dyskusję o pronacji, supinacji i nueutralnej stopie.
tomasz

Nieprzeczytany post

kristofer pisze:Hehe możesz wyjaśnić te pojęcia bo nie wiem za bardzo o co chodzi :hej:
Kota w wokru chciałeś kupić za 500zł :hej:

To również poczytaj.
kristofer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Niezupełnie kota w worku przeczytałem że Asics Gel Kayano XII wg miesięcznika "Runner's World" był najlepszym butem biegowym w 2006roku.
Ale dzisiaj kupiłem Asics Gel Kayano XIII. jak przetestuje to powiem czy są dobre. Pozdrawiam.
tomasz

Nieprzeczytany post

kristofer pisze:Niezupełnie kota w worku przeczytałem że Asics Gel Kayano XII wg miesięcznika "Runner's World" był najlepszym butem biegowym w 2006roku.
To tak jakby powiedzieć, że najlepszym samochodem jest Mercedes S klasy... zaraz utworzy się lista zwolenników innych marek. Nie chodzi jednak tylko o gust. Ale o to, że najlepszy w tym przypadku znaczy... najlepszy dla pronotorów ew. neutrali biegających po asfalcie bez znacznej nadwagi.

W kwestii formalnej:
Statystyka mówi tylko o średniej ludzi przebadanych. Średnia to kiepski wyznacznik, zaś ludzi przebadanych zazwyczaj jest za mało.

Jeśli chodzi o buty to najlepsza jest metoda empiryczna, nie wyteoretyzujesz, który but jest dla Ciebie najlepszy.
kristofer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dlatego jak pobiegam w nich to zobaczę jak się sprawują. :hej:
ODPOWIEDZ