Buty Asics Gel-Kayano XIII czy Gel-Kinsei
-
- Zaprawiony W Bojach
Tutaj: http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 7&start=15
(chyba 2 strona) mieliśmy ciekawą dyskusję o pronacji, supinacji i nueutralnej stopie.
(chyba 2 strona) mieliśmy ciekawą dyskusję o pronacji, supinacji i nueutralnej stopie.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Niezupełnie kota w worku przeczytałem że Asics Gel Kayano XII wg miesięcznika "Runner's World" był najlepszym butem biegowym w 2006roku.
Ale dzisiaj kupiłem Asics Gel Kayano XIII. jak przetestuje to powiem czy są dobre. Pozdrawiam.
Ale dzisiaj kupiłem Asics Gel Kayano XIII. jak przetestuje to powiem czy są dobre. Pozdrawiam.
To tak jakby powiedzieć, że najlepszym samochodem jest Mercedes S klasy... zaraz utworzy się lista zwolenników innych marek. Nie chodzi jednak tylko o gust. Ale o to, że najlepszy w tym przypadku znaczy... najlepszy dla pronotorów ew. neutrali biegających po asfalcie bez znacznej nadwagi.kristofer pisze:Niezupełnie kota w worku przeczytałem że Asics Gel Kayano XII wg miesięcznika "Runner's World" był najlepszym butem biegowym w 2006roku.
W kwestii formalnej:
Statystyka mówi tylko o średniej ludzi przebadanych. Średnia to kiepski wyznacznik, zaś ludzi przebadanych zazwyczaj jest za mało.
Jeśli chodzi o buty to najlepsza jest metoda empiryczna, nie wyteoretyzujesz, który but jest dla Ciebie najlepszy.