co jeść ?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
filo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam All ! Zaczynam swoją przygodę z bieganiem i mam pytanko. Które produkty żywieniowe jeść a które unikać ? Chodzi mi o to że coś tam wyczytałem, że jak sie nie je jakiejść tam grupy produktów to organizm przy wysiłku odrazu przechodzi do pobierania energii z tłuszczu. Prosze doradzcie coś bo niewiem co mam jeść żeby to bieganie przynosiło efekty w postaci spalonej tkanki tłuszczowej.

ps. nie bijcie, wiem, że jestem noob :jatylko:
New Balance but biegowy
filo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Właśnie wróciłem z biegania, biegłem 3-4 minuty potem 1 minuta szedłem i tak przez 40 minut. Dobry na początek taki system ? To było moje 3 bieganie
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To raczej samo bieganie przynosi "spalanie tkanki tłuszczowej". Jak na pierwszy (trzeci) raz bardzo dobrze.
A teraz nr 1) Przebiegać zimę ( w tym celu warto zakupić trochę sprzętu); Nie załamywać się warunkami pogodowymi.
Możesz oczywiście poszperać na forum w poszukiwaniu różnych diet i sposobów odżywiania ale tak naprawdę nie przejmuj się tym specjalnie. Ważne tylko aby nie jeść zaraz przed bieganiem... konsekwencje mogą być pos... opłakane :oczko:
Oby Ci tylko bieganie zaczęło sprawiać prawdziwą przyjemność.
Pozdrawiam!
gregoz
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

filo pisze:Właśnie wróciłem z biegania, biegłem 3-4 minuty potem 1 minuta szedłem i tak przez 40 minut. Dobry na początek taki system ? To było moje 3 bieganie
Można tak jak robisz.
Można inaczej:
http://www.bieganie.pl/zacznij/jak/index05.html

Ogranicz się na razie do pół godziny.

Jak będziesz tyle biegać jednym ciągiem to dopiero, wydłużaj czas biegu.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
ODPOWIEDZ