Opaska uciskowa na brzuch

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

acro pisze: Biegam owszem w koszulce termoaktywnej ale nie jest obcisła.
Spróbuj w obcisłej. W decathlonie są badajże w rzędzie z ubraniami na siłownie. Biegania w neopropenie jakoś nie widzę, mimo wszystko jest dosyć sztywny.
Co do całej reszty, mam nadzieję, że odchudzanie rozpocząłeś od kuchni? Ruch fizyczny jest ważny, ale ograniczenie żarcia daje może i 2/3 sukcesu. Wiem co mówię, przez ostatni rok zrzuciłem ponad 15kg... Żadnych większych kombinacji poza MŻ i W-F ;) Na początku dużo samozaparcia, później idzie z górki :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
acro
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Owszem, ograniczyłem ilość jedzenia, zwłaszcza słodyczy bo to moja bolączka :( Po tygodniowym tournee po górach (jakieś 70km po beskidach) w dość zresztą przyzwoitym tempie, waga pokazała 3kg mniej, co wydaje mi się dobrym wynikiem. Urlop się skończył, dostęp do gór ograniczony, dlatego staram się zachowywać aktywność fizyczną ;)
Obrazek
Rybak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:56

Nieprzeczytany post

Hej. To ja mam dla Takich osób następujące rozwiązanie choć nieco wstydliwe, ale nikt oczywiście nie musi o nim wiedzieć.
Miałem dokładnie ten sam problem jak zaczynałem biegać. Brzuch mi skakał, a do tego portki mi się zsuwały w dół i miałem taki wywalony bebzon a gumka pod spodem. Potwornie niewygodne. Obcisła koszulka przy takiej figurze odpada, a poza tym absolutnie nie zdaje egzaminu. Pas neoprenowy fałdował mi się i po minucie był sturlany. Ktoś pisał o portkach rowerowych na szelkach. To jest jedno z moich rozwiązań i nie trzeba wypruwać "pieluchy" gdyż są też modele bez niej. Ja stosowałem przy zaczynaniu biegania jak i teraz po przerwie i powrocie..... body. Tak. Damskie body. Zbierają one brzuch, stabilizują i utrzymują na miejscu. Na to oczywiście koszulka. Latem trochę ciepło ale jesienią i zimą i tak biega się we więcej niż jednej warstwie. A czasem i na wierzch grubsza bluza do biegania. Body nie może być "sliskie" czyli lycra odpada gdyż spodnie zsuwają się natychmiast. Ja używam bawełnianych i z weluru (najlepiej). Z nich leginsy się nie zsuwają. Muszą być też nieco ciasnawe żeby wszystko było w kupie ale nie mocno żeby było wygodnie. Najlepszy zakup to allegro, vinted czy inny olx. Na tyłku macie normalne majtki a wyżej wszystko trzyma się w kupie. Nikt tego nie widzi a jest wygodniej niż że skaczącym brzuchem. Kupujecie na szerokich ramiączkach i z dekoltem żeby nigdzie nie wystawało i heja. Trzeba tylko trafić w rozmiar. Dla mnie sprawdziło się to w 100%.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ