Michał Rozmys: Tyłeczek ratuje Wojsko

Informacje, wrażenia i relacje z imprez na bieżni lekkoatletycznej
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 21 mar 2022, 17:50
Arti pisze: 21 mar 2022, 17:37 Cały świat chwali waleczność, wyszkolenie i skuteczność Ukraińców.
i zapewne będzie też chwalić romantyczną waleczność Polaków. Przegrywać zawsze umieliśmy z wielką klasą. A Rozmys jak najbardziej zasłużył na szkolenie i stypendium tylko nie wiadomo, czy mu ratyfikują na ew. uchodźctwie :hahaha: .
Jak Ty daleko odleciałeś , tego już nawet nie da się czytać ani komentować. Takiego bełkotu dawno nie czytałem. To się nawet kupy nie trzyma.

Lecę bo kolejny wątek poszedł na marne przez dziwne urojenia, szkoda mojego czasu.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obiecałem, że już koniec tego biadolenia, ale stan w jakim znajduje się Wojsko Polskie, a przez to sytuacja Polski, wymaga działania od każdego z nas. Jednocześnie mam prośbę do moderatora zanim ewentualnie usunie ten post, aby wysłuchał poniższego wykładu, dotyczącego wyposażenia i modernizacji wojska oraz wartości bojowej żołnierzy.

Wykład miał miejsce dwa miesiące przed inwazją na Ukrainę. Jego tytuł, jak sam autor zasugerował, powinien brzmieć: GDZIE SĄ MOJE PIENIĄDZE? Wystarczy kilkanaście minut, żeby zorientować się czym tak naprawdę dysponuje armia i w jakim jest stanie technicznym. Na co są wydawane nasze pieniądze, a jak wiadomo z budżetu będzie wydawane jeszcze więcej. Na co? Na feudalny system, synekury, społeczne przyzakładówki, czy inne nowotwory z cwzs włącznie. W 6:20 zaczyna się o tym rozmowa. Jest też o morale żołnierza, które jest bardzo niskie i wymieniane są tego przyczyny. Bardzo konkretne przyczyny. Jest też o wartości bojowej żołnierza. Zapraszam do tej prezentacji, bo ona po prostu miażdży ten patologiczny system.

Co my możemy z tym zrobić? Jako społeczność biegowa możemy dać jasny wyraz dezaprobaty dla dalszego istnienia cwzs.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 22 mar 2022, 11:55 Co my możemy z tym zrobić? Jako społeczność biegowa możemy dać jasny wyraz dezaprobaty dla dalszego istnienia cwzs.
Masz mój wyraz dezaprobaty, niech stracę.
Biegacze na stadiony, rolnicy na rolę, poeci pod strzechy a żołnierze ... Właśnie, gdzie żołnierze?
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na manewry taktyczne, ćwiczenia strategiczne, gry wojenne, symulatory i co tylko jeszcze da się wcisnąć, żeby rozwijali swoje kompetencje do bycia nowoczesnymi żołnierzami, którzy nigdy nie będą musieli iść na wojnę, bo będą wystarczająco spełniali funkcję odstraszania ruskich.
ODPOWIEDZ