Pasek Garmin HR-Pro czy warto
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć mam pytanie odnośnie pasków na klatę garmin HR-pro, obecnie posiadam zegarek forrunner965 jest to najnowszy model z tej wersji więc pytanie brzmi czy jest sens kupować sobie pasek do pomiaru tętna? Czy zegarki już w tych modelach mają bardzo dokładne odczyty? Bo nie ukrywam że bywają dni, zwłaszcza chłodne gdzie jak biegam to moje tętno wynosi 132 i co bym nie zrobił to odnoszę wrażenie że nie urośnie a bywają też dni że tętno dosyć szybko wzrasta na około 150 i utrzymuje się w tej granicy a wykonuję podobny trening w obu przypadkach, więc się zastanawiam czy to kwestia dnia czy nie lepiej będzie sobie sprawdzać dane z pasa bo rzekomo są dokładniejsze jednak w internecie pisze że różnice są minimalne, jeżeli są jakieś inne fajne dostępne i kompatybilne paski to będę wdzięczny za polecenie.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Ja zakładam pasek tylko do interwałów i/albo gdy lecę coś na maksa.
Główną wadą optycznego pomiaru (z nadgarstka) jest to, że za wolno reaguje na zmiany. Podczas biegu w stałym tempie nie ma to znaczenia.
Główną wadą optycznego pomiaru (z nadgarstka) jest to, że za wolno reaguje na zmiany. Podczas biegu w stałym tempie nie ma to znaczenia.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43:22
- Życiówka w maratonie: 4.18
Zdecydowanie warto inwestować w pas. Robiłem porównanie zegarka z pasem na podobnych treningach, czy tętno prawidłowo podąża za tempem i różnice są ogromne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.