COROS Pace 3

Iaaf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Porównanie z poprzednikiem: https://support.coros.com/hc/en-us/arti ... hat-s-New-

Już dostępny w cenie 1199zł
New Balance but biegowy
MDziubek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Taka, ewolucja. Jak padnie mi moja 2 to z chęcia wymienię na 3, wczesniej nie widzę sensu.

Ciekawe jest to, ze bateria ma pojemność większą o 16 mAh (ok 16%), a czas na GPS podawany jest o 26% dłuzszy, moze nowy sprzęt jest mniej prądożerny...

Z tej tabelki porównawczej widzę, że 2 zostanie wzbogacona o tryby sportowe, które są obecnie w 3, więc sportowo zegarek za wiele nie wnosi.

Czekam na recenzje, bardzo ciekawi mnie czy nowy GPS jest faktycznie lepszy, czy nie.
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Recenzja DCR:
https://www.dcrainmaker.com/2023/11/cor ... eview.html

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Coros Pace Pro:
https://the5krunner.com/2024/10/30/coro ... -review-3/
https://www.reddit.com/r/Coros/comments ... _pace_pro/

Przy cenie 400 euro nie za bardzo widzę, by zrobił furorę.

Obrazek
Mój Blog "Luźne wpisy"

Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajny sprzęt, myślę że "ukradnie" trochę klientów którzy patrzyli w stronę FR955/965, interfejs (szczególnie mapy) jest dużo szybszy, hardware też troszkę bardziej fikuśny (nie powiedziałbym że stricte ładniejszy niż Forerunnery, ale może się bardziej podobać). Wizualnie sprawia wrażenie też smuklejszego od większości Garminów.

Świetny bajer z adapterem na USB-C dołączanym do zegarka.
Awatar użytkownika
janekowalski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:26
Życiówka w maratonie: 02:59:42
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi też się podoba. Mam jakąś słabość do pace 2 i 3, koniec końców nigdy się nie zdecydowałem ze względu na brak wspominanych map (czasem korzystam) i płatności. Niemniej, jak patrzę na niektóre wypusty Corosa (np. edycja Valencia Pace3) to, kurde, lubię sobie powzdychac :).
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powoli się pojawiają w Polskich sklepach (wczoraj jeszcze nie było), 1699zł.

Szczerze jakbym miał 2000zł żeby kupić na szybko zegarek to i tak wziąłbym 955, ale teraz granica jest niezwykle cienka.

Bardzo kibicuję Corosowi, jak zaczynałem biegać to była to jakaś ciekawostka dla hipsterów bez nawet platformy webowej, teraz mają już 95% tego co Garminy, za 2/3 ceny.

Dodam tylko dla czytających wątek że mapy nie mają routingu z poziomu zegarka (trasę trzeba wgrać na zegarek), wspominam o tym żeby ktoś nie był zawiedziony po zakupie, bo ja np. używam opcji "wróć do startu" praktycznie 3-4 razy w miesiącu - tutaj tego brakuje.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Recenzja DCR:
https://www.dcrainmaker.com/2024/10/cor ... moled.html

Ja też kibicuję rozwojowi konkurencji dla Garmina, ale tu jakoś sukcesu nie widzę.

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
janekowalski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:26
Życiówka w maratonie: 02:59:42
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@Amadeusz ,. dzięki za info ad. map.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
MDziubek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Po 5 latach z Pace 2, korci mnie aby zmienić. Wacham się pomiędzy Pace 3 i Pro. Na razie spokojnie czytam w necie i zastanawiam się nad sensem zmiany, tu bardziej odzywa sie we mnie gadżeciarz, bo obecny zegarek spełnia moje oczekiwania.

Jako fan marki a kiedyś użytkownik Garmina przegladam co w tej półce cenowej (biorę pod uwagę najnowsze modele) oferuje konkurencja i tak Garmin to do modelu 165 (265 już droższy), polar Vantage M3 jest w podobnej cenie. Więc Coros jest jakąś konkurencją.

Czekam jeszcze na opinie uzytkowników po jakimś czasie używania, ale korci ;)
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zmieniłem Fenixa 6Pro na Enduro 3 (po 4 latach użytkowania) i szczerze mówiąc trochę żałuję zakupu - kompletnie pomijając aspekt finansowy. Czytając recenzentów którzy rozpływają się nad nowymi funkcjami miałem jakieś wyobrażenie że te funkcje przetransformują doświadczenie używania zegarka - i o ile on jest lepszy pod praktycznie każdym względem, "w praniu" biega się dokładnie tak samo, a na nowe metryki zerkam może raz na 3 tygodnie jak mi się przypomni że istnieją. Niestety z nowiutkim Garminem za 3700 ziko na podbiegu zdycha się tak samo jak ze ścioranym Fenixem po przejściach. Zegarka używam tak samo, trenuję tak samo, pozostał tylko ubytek na koncie i kilka poprawek które są fajne - ale nie na tyle żeby uzasadniało to wywalenie pieniędzy.

Wydaje mi się że przechodząc z Pace 2 na 3 zastawiasz na siebie tą samą pułapkę - zastanów się, czy nowy zegarek ma jakąś funkcję która REALNIE zmieni user experience i uzasadnia wywalenie ponad kafla na zakup? Tym bardziej że z tego co wiem Coros portuje wszystko do starszych zegarków jak leci. Pace Pro to trochę inna rozmowa bo ma mapy, ale jeżeli nie będziesz z nich korzystał, to wywalisz niemałą kwotę na ładniejsze opakowanie (no i OLEDa - czy to zaleta czy wada to zależy od użytkownika).

Nie mówię "nie kupuj", tylko dobrze zastanów się "co nowy zegarek będzie robił lepiej i jak to wpłynie na moje doświadczenia" :)
MDziubek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie mam wątpliwości że to nic nie zmieni w moim bieganiu. Szczerze to własnie kupowałem zegarek żonie (jej pierwszy sportowy, padło na garmina vivoactive 5) i jakoś tak się we mnie gadżeciarz odezwał.
Jedyna realna zmiana dla mnie to czas pracy baterii, po 5 latach z Pace 2, zegarek nie wytrzymuje już tyle co na początku, ale dramatu nie ma.

Nawigacji używam bardzo sporadycznie, glównie na rowerze wgrywam sobie gpx na zegarek i wspieram się nim podczas jazdy. Jak wiadomo Pace 2 nie ma nawigacji, ale pokazuje ślad którym mamy jechać, więc to pomocne. Jednak odkąd wprowadzili tryb Extender (https://support.coros.com/hc/en-us/arti ... 0-Extender) to już w moim przypadku argument z mapami nie ma znaczenia.
Amadeusz pisze: 26 sty 2025, 20:37 Tym bardziej że z tego co wiem Coros portuje wszystko do starszych zegarków jak leci.
Tak było, jednak najnowsza duża aktualizacja była mocno ograniczona dla 2. wynika to z ograniczeń sprzętowych 2 vs 3. Ale i tak uważam, że jak na ok. 5 lat używania nie można narzekać.
Amadeusz pisze: 26 sty 2025, 20:37 Pace Pro to trochę inna rozmowa bo ma mapy, ale jeżeli nie będziesz z nich korzystał, to wywalisz niemałą kwotę na ładniejsze opakowanie (no i OLEDa - czy to zaleta czy wada to zależy od użytkownika).
Własnie mam ambiwalentne odczucia co do OLEDa, ale patrząc na inne marki to wszystkie nowe forerunnery maja amoled, fenixy też. Polar podobnie, więc chyba niedługo zapomnimy jako użytkownicy o wyświetlaczach MIP.

Teoretycznie upgrade do 3/pro to z funkcji dodatkowo spO2, wifi, czy dwuzakresowy GPS. Nowszy czujnik pomiaru tętna, a jeszcze lepszy w pro ;). Jest też WiFi, ale nie ma ant+.

No i bateria, wg specyfikacji: full GPS:/Daily Use & Sleep Tracking
Pace 2 28h/11d
Pace 3 25h/15d
Pace pro 38h/20d

Reasumując nie byłaby to zmiana, która dałaby mi jakiegoś boosta, poza zaspokojeniem chęci posiadania nowego zegarka.
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nawet nie wiedziałem że Coros ma taką funkcję (extender), świetna sprawa. Garmin pewnie będzie udawał że jej nie widzi, w końcu wszelakie Edge muszą się sprzedawać :) Druga rzecz której lekko zazdroszczę "Corosiarzom" to 'night mode', czyli delikatne podświetlenie aktywne zawsze po zachodzie słońca - na Garminie niby też się da, ale wtedy zegarek będzie się palił ciągle też w dzień, co czyni taki układ bezsensownym.

Nie chcę odwodzić od zakupu, 5 lat to solidny kawał czasu (i jak najbardziej adekwatny do upgrade'u), natomiast przeskok między Pace 2 a 3 jest naprawdę w wielu aspektach kosmetyczny, więc wydaje mi się że będziesz miał to samo uczucie co ja - kasa poszła, a wartość dodana choć niewątpliwie jest, to po prostu nieadekwatnie mała.

Pace Pro to już trochę inny segment więc pewnie tu szansa na uczucie 'yyyy to jest prawie ten sam zegarek' jest znacznie mniejsza. Natomiast jeżeli planujesz używać go z AoD to wypalenia po 5 latach użytkowania to praktycznie pewniak, szczególnie jak ustawisz ulubioną tarczę i nie będziesz jej zmieniał (niektóre piksele po 5 latach będą miały 30000h na blacie), dlatego warto warto przemyśleć na ile kupujesz zegarek i jak zamierzasz go używać (czy nosić 24/7, czy z AoD, czy zamierzasz wycisnąć wszystko jak z obecnego Pace 2).

Z drugiej strony są też ludzie którzy wymieniają zegarki i telefony co generacje i są naprawdę zadowoleni, więc moje pierdolety mogą w ogóle nie mieć zastosowania - poza tym zawsze możesz go zwrócić (jak kupisz online) jeżeli uznasz że nie było warto.

Dodam też że 955 od Garmina to nadal super opcja choć nie jest to już nowy model, przy tym jak czasem fruwa za okolice 1400zł absolutnie masakruje możliwościami do ceny 99% konkurencji.

Powodzenia z zakupem!
RMC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:49
Życiówka w maratonie: 04:09:02

Nieprzeczytany post

Mignał mi w Decathlonie - Kiprun GPS 900 poczyniony też w jakiejś kooperacji z Corosem.

Kiprun 500 był "odpowiednikiem" 1-2? a ten? Bliżej mu do 3 czy to autorska koncepcja? :)
Komentarze do bloga biegowego: [url]http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38345[/url]
Strona WWW: [url]http://www.pstryk-pstryk.com[/url]
Blog Biegowy: [url]https://rmc-biega.pl[/url]
ODPOWIEDZ