Mam taki chyba dość prozaiczny problem, z którym nie mogę sobie nijak poradzić, więc proszę Was o pomoc.
Otóż mam smartband Garmin Vivosmart 5. Biegam na bieżni z opaską na ręku. Chciałbym mieć opcję w czasie biegu, w czasie rzeczywistym, obserwowania na ekranie smartfona parametrów, które odczytuje opaska.
Oczywiście mam zainstalowany Garmin Connect, ale ten program nie ma opcji (albo ja jej nie widzę), aby telefon się nie wygaszał i nie blokował w czasie biegu. Garmin Connect standardowo łączy się bez problemu z opaską i bez problemu czyta z niej dane, ale nie ma opcji pozostawania aktywnym.
Szukałem innych programów. Programów, które potrafią pokazywać w czasie rzeczywistym parametry jest w sklepie Play dużo. Jednak nie znalazłem żadnego (oprócz Garmin Connect), który potrafiłby połączyć się z Garmin Vivosmart.
Prośba o pomoc i najlepiej wskazanie jakiegoś jednego programu, który będzie po prostu działał.
Aplikacja na smartfona pokazująca na bieżąco parametry z smartbanda
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
A nie możesz (na czas sesji biegania) zmienić w opcjach telefonu, żeby się nie blokował i ekran nie wygaszał?
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Może ja nie jestem z Androidem wystarczająco obeznany, ale czas do automatycznego zablokowania mogę ustawić maksymalnie na 15 minut. Znalazłem też opcję aby ekran był zawsze aktywny, ale ta opcja działa tak, że owszem, ekran jest aktywny, ale tylko w czasie ładowania telefonu (podłączenia telefonu do prądu) i co prawda jest aktywny, ale przygasa.
Pomijając fakt, że zmiana ustawień za każdym razem będzie upierdliwa, czy mógłbyś sprecyzować o jakie rozwiązanie dokładnie Ci chodzi?
Pomijając fakt, że zmiana ustawień za każdym razem będzie upierdliwa, czy mógłbyś sprecyzować o jakie rozwiązanie dokładnie Ci chodzi?
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Dokładnie to nie wiem, bo różne są telefony i ich systemy operacyjne.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?