Garmin ~2000zl
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 39:45
- Życiówka w maratonie: 3:29:55
Hej!
Mój Vivoactive 3, po pięciu latach codziennego użytkowania, zaczyna powolutku dogorywać. W całkiem zresztą sensownym momencie, bo zbliża się Black Friday (mieszkam w Irlandii, przeceny są znaczne)
Znalazłem kilka ofert:
Garmin Instinct 2S Solar €349 - 1620zl
Garmin Fenix 6 pro - €370 - 1725zl
Garmin Fenix 6X pro - €399 - 1860zl
Biegam 30-40 km w tygodniu, czesto po ścieżkach leśnych. Który z nich byłby najlepszy? Czy może jakiś inny Garmin?
Mój Vivoactive 3, po pięciu latach codziennego użytkowania, zaczyna powolutku dogorywać. W całkiem zresztą sensownym momencie, bo zbliża się Black Friday (mieszkam w Irlandii, przeceny są znaczne)
Znalazłem kilka ofert:
Garmin Instinct 2S Solar €349 - 1620zl
Garmin Fenix 6 pro - €370 - 1725zl
Garmin Fenix 6X pro - €399 - 1860zl
Biegam 30-40 km w tygodniu, czesto po ścieżkach leśnych. Który z nich byłby najlepszy? Czy może jakiś inny Garmin?
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Te dwa ostatnie różnią się tylko wielkością koperty/ekranu i pojemnością baterii. Kto wie lepiej co ci bardziej odpowiada niż ty sam? Do samego mierzenia dystansu wystarczy najtańszy zegarek z GPS.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Dołóż troszkę i kup Garmin Forerunner 955.
Wysłane z mojego Pixel 5 .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
IMO 255 bedzie mu az nadto, a zaoszczedzi sporo kasy

- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Też myślę, że 255 to najlepsza oferta dla kogoś, kto nie wie czego konkretnie chce.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
255 ma o wiele lepszy GPS od F6, już nowej generacji.
W 955 masz wszystkie funkcje jak w F7.
W 955 masz wszystkie funkcje jak w F7.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Też jestem za 955.
Widać żeś nie gadżeciarz (bo taki zmienia zegarek co generację ew. dwie - a nie co pięć lat), biegasz całkiem niemało, kup sobie coś fajnego i bez kompromisów.
Nie będziesz sobie pluł w brodę ("kurde, dołożyłbym tylko 4 stówki i miałbym flagowca") a na przestrzeni kilku dobrych lat te kilkaset złotych nie zrobi różnicy - tym bardziej że mówimy o gadżecie którego używasz sporo, nie raz na 3 tygodnie.
Jak nosisz go na co dzień rozważyłbym też Fenix 7, tyle że ten nie ma multibanda (który robi realną różnicę), za to wygląda bardziej premium, kwestia kompromisu.
Fenixa 6 Pro już teraz chyba nie polecam jeżeli stać Cię na droższy sprzęt, i mówię to jako bardzo szczęśliwy posiadacz - po prostu niedługo stukną mu 4 latka, brakuje dotyku w mapach a i GPS odstaje od nowszych Garminów.
No chyba że jesteś absolutnie przekonany że nie potrzebujesz map (ale te są bardzo fajne, mają rozbudowany routing i świetne funkcje typu "wróć do początku trasy"), wtedy 255 to dobra opcja - ale ponownie, kupując zegarek na kolejne 5 lat ja bym się nie rozdrabniał.
Widać żeś nie gadżeciarz (bo taki zmienia zegarek co generację ew. dwie - a nie co pięć lat), biegasz całkiem niemało, kup sobie coś fajnego i bez kompromisów.
Nie będziesz sobie pluł w brodę ("kurde, dołożyłbym tylko 4 stówki i miałbym flagowca") a na przestrzeni kilku dobrych lat te kilkaset złotych nie zrobi różnicy - tym bardziej że mówimy o gadżecie którego używasz sporo, nie raz na 3 tygodnie.
Jak nosisz go na co dzień rozważyłbym też Fenix 7, tyle że ten nie ma multibanda (który robi realną różnicę), za to wygląda bardziej premium, kwestia kompromisu.
Fenixa 6 Pro już teraz chyba nie polecam jeżeli stać Cię na droższy sprzęt, i mówię to jako bardzo szczęśliwy posiadacz - po prostu niedługo stukną mu 4 latka, brakuje dotyku w mapach a i GPS odstaje od nowszych Garminów.
No chyba że jesteś absolutnie przekonany że nie potrzebujesz map (ale te są bardzo fajne, mają rozbudowany routing i świetne funkcje typu "wróć do początku trasy"), wtedy 255 to dobra opcja - ale ponownie, kupując zegarek na kolejne 5 lat ja bym się nie rozdrabniał.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Jest w każdych warunkach mniej podatny na błędy.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Jak biegniesz to będziesz miał większą pewność stabilnego tempa i dokładnego dystansu. Mam wielopasmowość to ją ustawiam na stałe i tyle.
Jedynie na długie ultra z niej nie korzystam. Wtedy na aptekarskiej dokładności mi nie zależy a na długim czasie pracy na baterii.
Jedynie na długie ultra z niej nie korzystam. Wtedy na aptekarskiej dokładności mi nie zależy a na długim czasie pracy na baterii.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Odleglosc i slad sa ze soba nierozerwalnie powiazane.
Odleglosc wyliczana przez zegarek to dlugosc sladu, zatem im dokladniejszy slad, tym dokladniej odmierzony dystans.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mając "Multi-Band" biegacie ze Strydem, czy nowe zegarki wyeliminują zasadność zakupu Stryda, ślad, dystans, tempo ?
Ostatnio zmieniony 08 lis 2022, 15:54 przez RysK0, łącznie zmieniany 1 raz.