Bieganie po strzałkach

knyklu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
Który sikor Garmina musiałbym kupić, żeby móc na windowsie/androidzie ustawić dowolną trasę z określonymi punktami i później wrzucić to na zegarek i tak w nim ustawić ażeby po zbliżeniu się do tego punktu zegarek "zapikał/zadrżał" i pokazał strzałą w którą stronę się udać.
Np. Ustawiam ślad po jakiejś polnej drodze, ktora gdzieś tam krzyżuje się z inna i na tym skrzyżowaniu planuję skręci w lewo. Lece więc i chcę, zeby sikor mnie o tym skręcie poinformował.
Da się tak?
Krzychu.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mnie sie nie da kupic! :bleble:
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja z Garminami przygodę zacząłem od Fenix 6 więc nie wiem jak to wygląda w 5 Plus i starszych, ale praktycznie każdy stosunkowo nowy zegarek który obsługuje mapy ma możliwość nawigowania jak w konwencjonalnej nawigacji (tzn "pipczy" kiedy trzeba skręcić i pokazuje strzałkę), jak naprawdę nie chcesz przestrzelić zakrętu to na trasie można dać sobie markery, kategorii jest multum.

Teraz przy tym jak niedrogie są Fenix 6 Pro (widywałem już za 1500zł) wydaje mi się że nie ma sensu schodzić półkę niżej, zastanowiłbym się tylko czy nie dołożyć do 955 / bazowego Fenix 7 ze względu na dotyk (który w nawigowaniu robi ogromną różnicę) no i wyraźnie lepszy GPS.
knyklu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Amadeusz pisze: 01 lip 2022, 14:49 Ja z Garminami przygodę zacząłem od Fenix 6 więc nie wiem jak to wygląda w 5 Plus i starszych, ale praktycznie każdy stosunkowo nowy zegarek który obsługuje mapy ma możliwość nawigowania jak w konwencjonalnej nawigacji (tzn "pipczy" kiedy trzeba skręcić i pokazuje strzałkę), jak naprawdę nie chcesz przestrzelić zakrętu to na trasie można dać sobie markery, kategorii jest multum.

Teraz przy tym jak niedrogie są Fenix 6 Pro (widywałem już za 1500zł) wydaje mi się że nie ma sensu schodzić półkę niżej, zastanowiłbym się tylko czy nie dołożyć do 955 / bazowego Fenix 7 ze względu na dotyk (który w nawigowaniu robi ogromną różnicę) no i wyraźnie lepszy GPS.
OK, mam instincta.
Tworzę więc w GC nowy kurs, wyznaczam ślad na mapie. Czy wspomniane przez Ciebie markery to w GC "punkty kursu"?
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

knyklu pisze: 30 cze 2022, 21:45 Cześć,
Który sikor Garmina musiałbym kupić, żeby móc na windowsie/androidzie ustawić dowolną trasę z określonymi punktami i później wrzucić to na zegarek i tak w nim ustawić ażeby po zbliżeniu się do tego punktu zegarek "zapikał/zadrżał" i pokazał strzałą w którą stronę się udać.
Np. Ustawiam ślad po jakiejś polnej drodze, ktora gdzieś tam krzyżuje się z inna i na tym skrzyżowaniu planuję skręci w lewo. Lece więc i chcę, zeby sikor mnie o tym skręcie poinformował.
Da się tak?
Krzychu.

Każdy model który pozwala na wgranie tracka. A to co kojarzę mają wszystkie podstawowe modele. Jedyne co lepsze mają te fajniejsze modele to, że będziesz mapę widział a tu tylko trasę i będzie pikał o skrętach w miejscach gdzie to ustawisz
duzymis
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46m 35s
Życiówka w maratonie: 4h 13m

Nieprzeczytany post

Ja trasy na ogół planuję sobie w Komoot i nie wyznaczam tam każdego skrętu ręcznie - tylko trasę po której będę leciał.
Konto Komoot mam spięte z Garminowskim, zrobiony kurs jest od razu widoczny w appce garmina i mogę go wysłać na zegarek

Potem mogę biec włączając ten kurs i działa właśnie w taki sposób - zegarek alarmuje przed skrętem oraz na nim samym pokazując strzałkę, mogę też przełączyć się na widok mapy jeśli nie miałbym 100% pewności którą odnogę lecieć (np. większe skrzyżowanie dróg leśnych)
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedyś chciałem się bawić w Koomota ale wyskakiwał mi komunikat, że trzeba płacić za nasz region.
duzymis
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46m 35s
Życiówka w maratonie: 4h 13m

Nieprzeczytany post

Region raczej nie ma znaczenia, on jest płatny tak czy siak. Na szczęście można raz zapłacić i mieć spokój, nie trzeba korzystać z ich subskrypcji. Brałem jeszcze przed zakupem Garmina, wcześniej korzystałem z niego bezpośrednio na telefonie
ODPOWIEDZ