Elapsed time w rekordach aktywności

Awatar użytkownika
Biegający Palacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50:58
Życiówka w maratonie: 4:24:10

Nieprzeczytany post

Dziś przebiegłem swój pierwszy maraton. Wrzuciłem bieg z garmina na stravę i w rekordach zapisało mi czas elapsed time, a nie jak w każdym innym rekordzie moving time. Wrzuciłem bieg drugi raz i to samo. Czy da się cokolwiek z tym zrobić teraz?
Bieganie to jedyna rzecz, która sprawia mi radość w życiu :spoczko:
New Balance but biegowy
dziki_rysio_997
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:42
Życiówka w maratonie: 2:47:03

Nieprzeczytany post

No dobrze, ale "moving time" to czas poruszania z odrzuceniem przez stravę momentów, gdy stoisz. W przypadku rekordów nie ma on sensu, przecież na zawodach nikt nie zatrzymuje czasu, bo musisz zawiązać buta, napić się na spokojnie, zrobić sobie przerwę czy skoczyć do kibla.

Rekordy mają sens tylko wtedy gdy czas biegnie nieubłaganie, od "strzału startera" do przekroczenia mety - czyli "elapsed time" (jeśli już poważnie traktujemy rekordy ze Stravy).
10k: 35:42 | M: 2:47:03
Awatar użytkownika
Biegający Palacz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Masz rację, byłem pewien, że w przypadku półmaratonu mimo wszystko zapisało rekord moving time, jednak elapsed time. No trudno, pierwszy maraton jak to mówią, najważniejsze żeby po prostu przebiec, nie ma co zbytnio analizować czasu.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bialas55 pisze:Dziś przebiegłem swój pierwszy maraton. Wrzuciłem bieg z garmina na stravę i w rekordach zapisało mi czas elapsed time, a nie jak w każdym innym rekordzie moving time. Wrzuciłem bieg drugi raz i to samo. Czy da się cokolwiek z tym zrobić teraz?
dlatego że masz pewnie zaznaczona aktywność jak race, wtedy strava bierze surowy plik. odznacz race i będzie ok
Awatar użytkownika
Biegający Palacz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W każdym biegu mam zaznaczone na none i próbowałem zmieniać tam i nic nie dało.
ODPOWIEDZ