Micoach - jak to podłączyć i z czym ?

tomars
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Zakupiłem micoach który się łączy obecnie niestety tylko przez ant+ , jednak moj telefon nie obsługuje tego standardu. Micoach jest mi potrzebny do mierzenia wyników w piłce nożnej na boisku sportowym . Jak mogę to połączyć ? Np przez komputer lub przez jakiś zegarek ? A może komórkę ? Ktoś może coś poradzić ?
PKO
Awatar użytkownika
przemekEm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli piszesz o czujniku biegowym - footpod, to dowolny zegarek Garmina, Ant+ to jest ich protokół, zresztą sam czujnik też jest Garmina tylko firmowany przez Adidasa.

Natomiast Adidas zlikwidował już swój serwis MiCoach, więc te dane będzie można obrabiać tylko w innym programie. Np. Garmin Connect. Pytanie tylko co chcesz uzyskać, bo te programy są raczej nastawione na samo bieganie i to zdecydowanie długodystansowe.

Masz ten zestaw ?
Obrazek
tomars
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam sam miCoach SPEED CELL™ ( reszte dokupie gdy mi to zadziala ;) ) , ogolnie to sprawdzalem to przez iphona 7 plus i niestety nie laczy sie poprzez ant+ ( chyba iphony nie maja tej opcji). Wiec planuje kupic jakegos dongle usb ant+ pytanie tylko czy jakis program przez komputer zczyta te dane z miCoach SPEED CELL™ ?

Chyba ze ktos ma ten sprzet i mi doradzi jak to wszystko polaczyc :)
Awatar użytkownika
przemekEm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam ten zestaw z obrazka, więc co do SpeedCell nie doradzę. Wygląda jak footpod + adapter odbierający do telefonu, ale to zgadywanie, bo ten produkt już nie ma wsparcia i to jakieś resztki magazynowe są wyprzedawane.
W tym rzecz, że raczej nic już tego nie wczyta. Widziałem też coś co wygląda jak nośnik USB, może tam jest jakiś program. Zastanawiałem się co kupić, bo mi zależało na footpodzie, jak używałem zegarka Garmina. Kupiłem ten zestaw z paskiem, bo za taką cenę za jaką to chodzi na Allegro, to bardzo opłacalny zakup. Na pewno bez odpowiedniego oprogramowania jako narzędzie do analizy pod kątem piłki nożnej to się nie sprawdzi, do biegana jak najbardziej fajny zestaw po sparowaniu z zegarkiem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ