Miband 5 - synchronizacja aktywności

marcin9709
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Od jakiegoś czasu posiadam miBanda 5, jednak biegam z zegarkiem Polara, a opaska zostaje w domu. Czy jest jakaś możliwość synchronizacji kroków z Polar Flow, Ednomondo lub innej aplikacji do miFit żeby kroki z treningu były wliczone do dziennej aktywności?
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
PKO
Pixa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:09
Życiówka w maratonie: 4:11:10

Nieprzeczytany post

Na pewno można eksportować z MiBanda na Endo, ale w drugą stronę chyba to nie działa (?)
Biegam od lipca 2017
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Synchronizacji kroków nie zrobisz. To są niezależne platformy, które się nie uzupełniają a wręcz w jakimś sensie konkurują ze sobą.
Polar też kroki liczy ze wszystkiego traktując to jako wskaźnik aktywności.

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Gagman
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

marcin9709 pisze:Od jakiegoś czasu posiadam miBanda 5, jednak biegam z zegarkiem Polara, a opaska zostaje w domu...
Nie bardzo rozumiem sens chodzenia z opaska kiedy się ma zegarek sportowy z normalną platformą.

Jeśli chcesz mieć wszystko na MiFit po prostu do biegania zakładaj sobie na drugą rękę banda.
MiFit to tragiczna platforma na którą trudno cokolwiek wrzucić jak i cokolwiek z niej wyeksportować. Wiem bo mam wagę z "analizatorem" Xiaomi i ni hu hu nie dało rady rekordów na Garmina przerzucić.
Zresztą to samo jest z Samsung Health którego kiedyś używałem jak nie miałem jeszcze zegarka. Po zakupie Garmina nawet mi do głowy nie przyszło żeby kroki z Garmin Connect próbować przerzucać do S Health bo I po co?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Akurat aktywności i chyba kroki można z Garmina na S Health przenieść. Sam to robilem ale jakiś czas temu, po kilku latach korzystania, wyczyściłem wszystkie dane i usunąłem apkę Samsunga.

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ