Czy upgrade sprzętu ma sens Polar m430 - > Suunto 5

Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

Cześć,

Jestem zadowolonym użytkownikiem Polara m430 (wcześniej miałem m400). Rozważam zakup nowego sprzętu pod kątem biegów ultra, chodzi o baterie. Niestety w m430 tryby oszczędzania baterii bardzo negatywnie wpływają na jakość GPS. Na ten rok planuje tylko jeden bieg 10h+ i zastanawiam się czy sensowny jest upgrade sprzętu. Cena suunto 5 zachęca, ale zastanawiam się czy poza długością pracy baterii odczuje różnice w codziennym uzytkowaniu Pytanie do osób, które miały okazję wymienić zegarek z podobnych półek cenowych/jakościowych.
Wiem, że pytanie mało konkretne, bardziej dotyczące indywidualnych odczuć niż specyfikacji technicznej, ale będę wdzięczny za wszelkie opinie.
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
PKO
marcin.brynda
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie wiem ile trzyma bateria w Suunto, i jakie planujesz ultra, ale jeśli do 30h to pomyśl na Polar Vantage M :) Używam go od premiery i jestem mega zadowolony. Vantage V jest droższy i bateria trzyma do 40 h :)
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

A czego używałeś przed tym Polarem?
W obecnej chwili różnica cenowa między suunto 5, a Polarem M jest niewielka, więc myślę, że wybór to bardziej kwestia estetyki i przywiązania np. Do aplikacji Polara, bo specyfikację mają podobną.
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
marcin.brynda
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wcześniej tylko Polar: RS 300x, RC3, M400 :oczko:
arabella
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Suunto według mnie wygodniejszy w obsłudze, interfejs przyjemniejszy dla oka no i wykonanie, wydaje mi się, że na pewno solidniejszy zegarek. Jak znudził Ci się Twój sprzęt i masz możliwość, to warto zmienić, bo chociaż i Polar i Suunto są na wysokim poziomie, to ten drugi może trochę urozmaić trening + ma dedykowane aplikacje, fajna sprawa.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ