Bardzo trudno odpowiada się na takie pytania. Dla jednych lepszy będzie VM dla innych 735xt. Miałem 735xt, miałem też Fenixa 5, zmieniłem na Polar Vantage M i jestem zadowolony. Ale znam osoby, które zamieniły Polara na Garmina. Polar VM to nowszy chipset GPS (niektórzy twierdzą, że mniej dokładny, moje odczucia są zupełnie inne), nowszy i według mnie lepszy czujnik optyczny tętna (choć do treningu i tak używam pasa), świetna opcja badania regeneracji Nightly Recharge, świetny pomiar obciążenia treningowego, FitSpark, program treningu biegowego i wiele innych.
Garmin 735xt zaś to świetny sprzęt do triathlonu. Jeśli lubisz personalizować zegarek to również Garmin da Ci więcej możliwości. Fajną opcją w Garminie jest również pokazywanie progu mleczanowego. Ciężko stwierdzić czy jest to choć trochę zbliżone do prawdy ale u mnie mniej więcej się sprawdzało.
5km - 17:42 (18.03.2023 - bez atestu)
10km - 37:29 (17.09.2023)
HM - 1:22:40 (29.09.2024)
M - 3:02:45 (30.04.2023)
Po prostu nie podałeś szczegółowo jak chcesz taki sprzęt wykorzystywać. Trudno wtedy tak naprawdę coś doradzić.
W przypadku VM trzeba pamiętać, że nie ma wymienialnego akumulatorka.
Określ co ci jest potrzebne. Ja mam 735xt i jestem mega zadowolony.Zegarek ma wszystko co potrzebuję a nawet dużo więcej bo nie pływam i nie jeżdżę na rowerze. Zegarek używam tylko do treningów.
Nie wiem jak to jest ale tego Garmina chyba jako jedyny model(ja nie znalazłem) możesz kupić w komplecie z pasem HRM lub Swim.
Zapłaciłem za komplet z pasem 1100zł czyli mniej więcej tyle ile zapłacisz za polara bez pasa.
Z tym, że dla mnie kupno pasa do pomiaru pulsu było równie ważne jak zakup samego zegarka bo większość treningów mam rozpisanych na puls.
Jeśli masz takie małe wymagania jak moje polecam 735xt