garmin vivoactive 3 music- przerobić na polski

guciolini
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54'
Życiówka w maratonie: 5h

Nieprzeczytany post

Ostrzegam, przed kupnem na alegro jest zegarków garmin vivoactive 3 music w niskiej cenie z info, że nie zawierają języka polskiego, ale takowy można zrobić. Te zegarki nie są mogą być w pełni legalnie kupione przez Polaka w Polsce- firma dość nieuczciwie moim zdaniem zastrzegła regiony ich działania. Nie lczcie więc na serwis producenta i gwarncję w tym przypadku w Polsce. Nawet jeżeli kupujecie jako nowy.

NO to jak przerobić zegarek tak, żeby wyświetlał polski język.

NA POCZĄTEK WYŁĄCZ GARMIN EXPERS NA KOMPUTERZE TAKŻE z PASKA ZADAŃ!
1- ściągnij z sieci plik polisch.pln3 . Ja znalazłem tutaj :https://chomikuj.pl/kranu/polish,6867752622.ln3
2- znajdź w zegarku za pomocą komputera plik GarminDevice.xml
3 - w notpadzie otwieramy plik i szukamy lini podobnej do :<UpdateFile><PartNumber>006-D7105-19</PartNumber><Version><Major>1</Major><Minor>30</Minor></Version><Path>GARMIN/TEXT</Path><FileName>french.ln3</FileName></UpdateFile>
Uwaga- wartości mogą się nico różnić, więc to trochę zajmie- poszukajcie znajdziem z menu edycja każdego wpisu ln3 to w końcu odszukacie.
Zapamiętujemy jaki język jest wybrany- tu french.ln3 więc francuski
4- kopiujemy polisch.ln3 do katalogu cośtam/GARMIN/TEXT, w którym są pozostałe ln3.
5-usuwamy plik ln3 domyślny z zegarka- tu french.ln3
6- w zegarku zmieniamy nazwę naszego polisch.ln3 na tę, którą usunęliśmy- w tym przypadku polisch.ln3 na french.ln3
7- odłączamy zegarek i trzymamy chwilę palec na ekranie, żeby wejść w ustawienia. Zakładam, że dotąd zegarek był w angielskim. Wchodzimy do ustawinia-> system-> language i wybieramy ten język, który odpowiada powyżej podmienionemu (tutaj francuskin) i jest- polski.

dzięki szaqalak, rekinoloz pepper.pl za info. To wyżej zrobiłem dzięki nim.
ODPOWIEDZ