Teraz jest Pt, 29 maja 2020, 07:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 99  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 18:01 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): So, 31 października 2015, 18:41
Posty: 572
Jak się sprawuje wersja wind? Pytam, bo gdzieś czytałem jakieś zastrzeżenia dotyczące tempa chwilowego, które się znacznie pogorszyło względem poprzednich wersji. Poprawili to?

_________________
5km: 18:55; 10km: 38:50; HM: 01:28:40


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 19:27 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 551
Lokalizacja: Białystok
Maario78 napisał(a):
I teraz skąd było podawane tempo, GPS czy stryd? Bo moc zapewne ze stryda jako czujnik mocy.
Jak wiadomo w ustawieniach ustawione mam tempo i dystans "zawsze" z tym że teraz był wyłączony.

Wychodzi na to że tempo szło z GPS a moc z czujnika?


Nie wiem co to za Garmin, ale jak oglądam sposób zapisu tempa w 945 ze stryda i z GPS. To mi twój wykres zdecydowanie wygląda na tempo z GPS-a. W Runalyze wykres tempa jest rysowany na podstawie dystansu (dane prędkości nie są brane pod uwagę nawet jak są takie w pliku) to twój dystans też mi wygląda na dane z GPS-a.

Oba pliki które przysłałeś są identyczne.


Ostatnio mocna analizuje pliki FIT, TCX i stryd. Zauważyłem coś o czym nie widziałem.

W czasie łączenia pliku FIT Polara VV w Power center stryda (ręcznie nie przez połączenie kont), Power Center nie tylko dodaje ekstra dane ze stryda, ale również podmienia oryginalne dane na temat wysokości i nachylenia.

Jeszcze nie wiem jak jest z TCX i nie wiem który plik ściąga PC przy połączeniu kont. I czy tutaj też tak się dzieje. Ale zbadam to.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 19:31 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Śr, 22 maja 2013, 19:18
Posty: 260
Lokalizacja: Bydgoszcz
Biegam z Fenixem 6 Sapphire Tytan.
Czyli wychodzi na to że jest możliwość zapisu mocy z czujnika a tempa i dystansu z GPS.

Edit.
Teraz tak pomyślałem że zły plik wziąłem dla stryda ponieważ on jest taki sam jak Garmina gdyż trafia tam poprzez synchronizację z platformą Garmin.

Muszę wyciągnąć surowy plik fit z czujnika.


Ostatnio edytowano N, 2 lutego 2020, 09:24 przez Maario78, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 22:06 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 31 sierpnia 2001, 14:06
Posty: 4381
Lokalizacja: zzewszont
tak. ostatnio też mi się tak przypadkiem wydarzyło na F6

_________________
TV Strava
blog
koment


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 13 lutego 2020, 12:17 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Cz, 9 stycznia 2020, 16:13
Posty: 3
Witam
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Stryda Wind. :hej: i sparowałem go z zegarkiem Polar M400, odbyłem trening (zegarek bez problemów pobierał dane ze stryda) i po treningu zsynchronizowałem zegarek z polar flow. Wszystko pięknie, ładnie poszło. Wcześniej konto Stryda połączyłem z Polar flow i tutaj zaczyna się problem. Polar flow nie przesłał wykonanego treningu do platformy Stryda.
Co zrobić aby trening z automatu się pojawił w PowerCenter ? Jak przenieść aktywność z Polar flow do platformy PowerCenter ?

Dodam, że synchronizacja stryda z PowerCenter się powiodła i na tej platformie widać efekty treningu jednak bez synchronizacji z Polar flow bo nie widać w nim ścieżki GPS-u oraz pomiaru tętna.

Wygenerowanego pliku TCX z tego treningu też nie mogę przenieść do PowerCenter - pojawia się komunikat "There is no power data in the file"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 13 lutego 2020, 12:45 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6164
Lokalizacja: Szczecin
Z Polar nie pójdzie nic do Stryd, bo M400 nie rejestruje mocy. Stryda traktuje tylko jako footpod.
Musisz zakładać Stryda na but przed samym biegiem i po zakończeniu zaraz go ściągać a później zgrywać dane ze Stryd poprzez apke w telefonie.
Nie będzie mapy i pulsu ale zobaczysz dodatkowe dane.
Możesz też zmienić zegarek.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 13 lutego 2020, 16:00 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Cz, 9 stycznia 2020, 16:13
Posty: 3
Dzięki za info.
Czy takich ograniczeń nie będzie z Polarem VV ?
Polarflow z zegarka prześle komplet danych do PowerCenter łącznie z pulsem i śladem GPS ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 13 lutego 2020, 16:50 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 551
Lokalizacja: Białystok
mayday82 napisał(a):
Czy takich ograniczeń nie będzie z Polarem VV ?
Polarflow z zegarka prześle komplet danych do PowerCenter łącznie z pulsem i śladem GPS ?


Nie będzie, zarówno VV i VM rejestrują moc, pojawi się też moc na wykresach w Polar Flow.

Tak, Polar Flow prześle trening, a raczej Power Center sobie go ściągnie. Ale uwaga, tylko nowe treningi.
Już odbytych nie da się ściągnąć z automatu.
Zastanów się czy potrzebujesz te dane, ja nie wiem co z nimi robić. Są bo są, ale nic mi po nich.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 13 lutego 2020, 17:03 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6164
Lokalizacja: Szczecin
I tak trzeba będzie osobno robić synchro w apce Stryd celem połączenia danych.
Nie trzeba tego robić z zegarkami Garmina.
Na stronie Stryda jest gdzieś tabelka w jaki sposób konkretne zegarki współpracują ze Strydem.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 13 lutego 2020, 21:03 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pn, 15 lutego 2016, 20:35
Posty: 130
keiw napisał(a):
I tak trzeba będzie osobno robić synchro w apce Stryd celem połączenia danych.
Nie trzeba tego robić z zegarkami Garmina.
Na stronie Stryda jest gdzieś tabelka w jaki sposób konkretne zegarki współpracują ze Strydem.

Wysłane z mojego SM-G950F .

Synchronizacja między kontem Polara a Stryda to jakiś dramat. Mi za każdym razem z jednego biegu robi 2 (wszystkie dane ze Stryda bez tętna i trasy i oddzielnie z Polara bez danych ze Stryda).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 13 lutego 2020, 23:24 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6164
Lokalizacja: Szczecin
Pierwsze musi się zrobić synchro pomiędzy Polar i Stryd.
Jak widzisz trening w PowerCenter to dopiero wtedy zgrywasz dane ze Stryda w apce w telefonie.
Najlepiej Stryda zakładać przed samym startem i zaraz po zakończeniu biegu go ściągać.
Chodzi o to by Stryd miał te same zmierzone dane. Jak chodzisz to on sobie je dalej rejestruje i później jest problem z łączeniem.
Szkoda, że nie działa to jak w Garminach.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 14 lutego 2020, 01:37 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 551
Lokalizacja: Białystok
keiw napisał(a):
Pierwsze musi się zrobić synchro pomiędzy Polar i Stryd.
Jak widzisz trening w PowerCenter to dopiero wtedy zgrywasz dane ze Stryda w apce w telefonie.

dokładnie, w odwrotnej kolejności nie idzie już tego połączyć. W starej wersji Power Center, sporadycznie pomagał połączyć przycisk recalculate. Ale w nowej wersji już jego nie widzę.

keiw napisał(a):
Najlepiej Stryda zakładać przed samym startem i zaraz po zakończeniu biegu go ściągać.
Chodzi o to by Stryd miał te same zmierzone dane. Jak chodzisz to on sobie je dalej rejestruje i później jest problem z łączeniem.


A tego nie potwierdzam, ja nie ściągam stryda z buta. Mam też zwyczaj uruchamiać trening po przebiegnięciu już 100 - 200 metrów. Od kilku treningów łączę dane i nie zdarzyło się żeby nie połączył.

Ja mam inny problem. Chciałbym mieć połączone dane i dane z samego stryda. I nie wiem jak to wykombinować.
Chciałbym przyjrzeć się procesowi łączenia. Wydawało mi się że Power Center łączy te dane na podstawie znaczników mocy. Ale te dane mi się nie pokrywają. Są różne w VV i strydzie.
keiw napisał(a):
Szkoda, że nie działa to jak w Garminach.


Szkoda, może kiedyś producenci zegarków zaimplementują zapisywanie tych danych które nadaje stryd. Garmin też tego nie ma. Przecież są one tylko dzięki temu że mamy zainstalowaną zewnętrzną aplikację.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 14 lutego 2020, 09:14 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6164
Lokalizacja: Szczecin
To prawda natywnie zapisu mocy Garmin nie ma i trzeba zainstalować aplikację Stryd, ale to załatwia sprawę i jeśli ktoś biega na moc to Stryd Zones jest pomocne.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 15 lutego 2020, 08:42 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): Wt, 27 lutego 2018, 10:27
Posty: 33
Pytanie czy Garmin 235 pokazuje moce z stryda w czasie rzeczywistym oraz czy można jak w garminach kolarskich ustawić by na wyświetlaczu pokazywał moc np. 5 sekundową interpolowana w czasie rzeczywistym by wartości mocy nie skakały.

Tompoz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 15 lutego 2020, 08:53 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 31 sierpnia 2001, 14:06
Posty: 4381
Lokalizacja: zzewszont
235 pokazuje

_________________
TV Strava
blog
koment


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 99  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL