Teraz jest Śr, 1 kwietnia 2020, 22:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Śr, 13 listopada 2019, 22:24 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 17 grudnia 2012, 14:28
Posty: 1572
Suunto Spartan Sport Wrist HR.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Śr, 13 listopada 2019, 22:45 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 31 sierpnia 2001, 14:06
Posty: 4279
Lokalizacja: zzewszont
suunto pokazuje parę rzeczy mniej. tych chyba też nie.

_________________
TV Strava
blog
koment


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Śr, 13 listopada 2019, 22:56 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 17 grudnia 2012, 14:28
Posty: 1572
Doczytałem się, że trzeba to na "okrągło" zgrać.
[...]If you are interested in all your Stryd metrics, it is suggested to disconnect PowerCenter from Movescount and only use your phone to upload data. The missing metrics will be the GPS map and heart rate.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Śr, 13 listopada 2019, 23:00 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 534
Lokalizacja: Białystok
Więc tak, zegarki Polara czy Suunto (nie dotyczy to wszystkich) gdy są połączone ze strydem, zapisują w swoich plikach tempo, dystans i moc.
Ale innych dodatkowych danych ze stryda nie są w stanie odczytać, albo raczej producenci tych zegarków nie dodali tego.
Więc na platformie polar flow, movescount masz tylko te dane które zapisał zegarek. Ale stryd działa niezależnie od zegarka, czy jest połączony czy nie z zegarkiem, jak wykrywa ruch, zapisuje dane w swojej pamaięci. Wszystkie dane, jakie tam ma. Ale są to surowe dane, bez początku treningu, końca, okrążeń itp.
Teraz żeby mieć wszystko w jednym musisz połączyć te dane poprzez stronę www powercenter stryda. Najpierw telefonem ściągnij dane ze stryda robiąc synchronizację offline. Teraz napiszę trochę z pamięci, ale o ile pamiętam, jak powercenter ma już ten trening ściągnięty z innej platformy np. movescont, to po prostu doda dane ściągnięte ze stryda do tego treningu co już ma.
I dopiero ten połączony trening ściągaj z powercenter i wysyłaj dalej do np. runalyze.
Czasem jednak coś idzie nie tak, i wtedy trzeba w kalendarzu powercenter użyć opcji recalculate, przy danym treningu.

Z garminami jest łatwiej, bo ekipa stryda napisała swoje aplikacje na zegarek. Dzięki temu zegarek od razu zapisuje wszystkie dane ze stryda w pliku fit.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Śr, 13 listopada 2019, 23:45 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 17 grudnia 2012, 14:28
Posty: 1572
Ok, ściągnąłem apkę.
Zrobiłem synchronizację bezpośrednio ze strydem poprzez bluetooth (nie do końca rozumiem, co masz na myśli mówiąc off-line).
W apce (ios) nie widzę tych danych - czy powinny się "z automatu" pojawić w wersji na PCeta po powtórnym zalogowaniu się?
Jeśli tak to nic się nie wydarzyło.
Zakłądając, że mam je teraz na iphonie to jak je dodać do powercenter?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 00:13 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 534
Lokalizacja: Białystok
Keri napisał(a):
nie do końca rozumiem, co masz na myśli mówiąc off-line).


nie wiem jak w ios, w androidzie to jest zakładka record --> sync offline

Keri napisał(a):
W apce (ios) nie widzę tych danych - czy powinny się "z automatu" pojawić w wersji na PCeta po powtórnym zalogowaniu się?
Jeśli tak to nic się nie wydarzyło.
Zakłądając, że mam je teraz na iphonie to jak je dodać do powercenter?


w apce na androidzie nie ma tych danych, po zrobieniu sync offline pojawia się z automatu w powercenter po odświeżeniu strony.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 00:15 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 17 grudnia 2012, 14:28
Posty: 1572
PowerCenter się zaktualizowało.
Teraz mam dwa treningi, w Power center(vide poniżej) w nowym mogę zobaczyć leg spring stiffness (tylko w apce).
Co dalej, by móc podejrzeć pozostałe parametry VO i GCT?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 00:17 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 17 grudnia 2012, 14:28
Posty: 1572
Coś z tą synchronizacją nie tak.
W końcu się pojawiły.
Pozostaje pytanie jak połączyć te "dwa" treningi w jeden?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 00:52 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 534
Lokalizacja: Białystok
Obrazek

recalculate, albo w jednym albo drugim, a potem jeden skasuj


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 01:19 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 17 grudnia 2012, 14:28
Posty: 1572
Recalculate, zrobiłem przed pytaniem, ale efektów nie ma, w sensie to są nadal rozłączne zbiory danych (brak zmian po recalculate).
No nic - zobaczymy jak będzie przy kolejnym treningu.
Dzięki za podpowiedzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 01:28 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 534
Lokalizacja: Białystok
Spróbuj jeszcze tak. Rozłącz konta. Skasuj trening który się wgrał automatycznie z movescounta.

Ściągnij plik fit z movescounta i wgraj ręcznie do powercenter. Niby to samo, ale kolejności wgrywania plików do powercenter inna.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 09:33 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 17 grudnia 2012, 14:28
Posty: 1572
Może kolejność faktycznie będzie miała znaczeni, bo po rozdzieleniu kont (pisze o tym sam stryd jako o wymóg) ściągnąłem plik fit z movescounta i nadgrałem go ręcznie na automatycznie ściągniętymi danymi z powercenter ale bez efektu.
Dam znać jak poszło.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 10:03 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5863
Lokalizacja: Szczecin
Już teraz nie muszę tak kombinować, bo nie mam Polara, ale kun zalecał robić tak:
- pierwsze zgrywamy plik z zegarka, może to iść oczywiście z automatu poprzez powiązanie kont
dopiero jak mamy widoczny w PowerCenter plik z zegarka to robimy synchronizację poprzez apkę w telefonie, czyli:
- drugie zgrywamy dane ze Stryd poprzez aplikację w telefonie.
Od jakiegoś czasu coś zmienili i musi być taka kolejność, bo dane Stryd są czyste, bez sygnatury czasowej.
System to analizuje i powinien pliki połączyć.
Czasami zdarza się, że pliki nie zostaną połączone. Może tak być jak za długo chodzimy ze Strydem. Jak nie mamy zegarka Garmin, to musimy zakładać Stryda na nogę bezpośrednio przed biegiem i zaraz po biegu go ściągać, ponieważ w czasie ruchu on nadal dane zapisuje i później takie pliki znacznie się różnią i mogą nie być połączone.
Jeśli pliki się same nie połączą, to na forum Stryd napisz do @kun - powinien pomóc.

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 21:51 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 17 grudnia 2012, 14:28
Posty: 1572
Napisałem, zobaczymy co stryd support wymyśli.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 14 listopada 2019, 22:43 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 1005
Lokalizacja: WROCŁAW
Czy da sie w garminowym zegarku ustawic alerty strydowe ?
Przykładowo chce biec 350W i alerty miec 340 a 360 .
Nie chce jakis płatnych apek instalować tylko na standardowych albo darmowych


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL