Teraz jest So, 4 kwietnia 2020, 07:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 20 września 2019, 20:23 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5877
Lokalizacja: Szczecin
To i to.
W 6X mam tak samo.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 3 października 2019, 18:04 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): So, 31 października 2015, 18:41
Posty: 571
Czy wystarczy zrobić hard reset żeby inna osoba nie miała problemów ze sparowaniem Stryda ze swoim telefonem i kontem?

_________________
5km: 18:55; 10km: 38:50; HM: 01:28:40


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 3 października 2019, 18:20 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 31 sierpnia 2001, 14:06
Posty: 4281
Lokalizacja: zzewszont
tak

_________________
TV Strava
blog
koment


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Cz, 3 października 2019, 18:20 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5877
Lokalizacja: Szczecin
Na dobrą sprawę to nic nie trzeba robić.
Bez problemu Stryda sparujesz z kolejnym kontem.
Hard reset jednak wyczyści wszystkie twoje treningi i dane ze Stryd i dobrze go zrobić.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: N, 6 października 2019, 11:15 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pn, 8 grudnia 2014, 12:36
Posty: 83
Często wydaje mi się, że na pierwszym kilometrze Stryd zaniża tempo. Też tak macie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: N, 6 października 2019, 11:21 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5877
Lokalizacja: Szczecin
Początkowa bezwładność. Zacznij pierwszy km z nabiegu.

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: N, 6 października 2019, 12:27 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 536
Lokalizacja: Białystok
daniel_torun napisał(a):
Często wydaje mi się, że na pierwszym kilometrze Stryd zaniża tempo. Też tak macie ?


Też mam takie wrażenie, w sumie łatwo to sprawdzić, łapiąc dwa okrążenia w tych samych miejscach, na samym początku i na końcu treningu. Czy mu taki sam dystans wyjdzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: N, 6 października 2019, 12:48 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): So, 18 lutego 2017, 10:29
Posty: 965
Taa, ma opóźnienie. Najbardziej widoczne, kiedy ruszasz mocny odcinek z miejsca. Keiw (?) chyba nawet wrzucał kiedyś powiększone wykresy tempa chwilowego i wyraźnie było widać, że jest pewien czas, kiedy Stryd jeszcze nie łapie, że jest w ruchu.

Kiedy robię 200 m na stadionie, to bardzo często mierzy mi 190 m, a w pojedynczych przypadkach i 180. 5 m wezmę za własną niedokładność pomiaru, ale reszta to raczej ta bezwładność. Minimalizuję to robiąc szybkie odcinki z jakiegoś nabiegu, wtedy jest lepiej.

A tu przybliżenie przyspieszenia z czwartku.
Rytm biegu - pomiar z czujnika HRM Run
Cadence - pomiar ze Stryda
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wyraźnie widać, że na HRM Run szybciej reaguje na zmianę rytmu biegu. Zaskakuje mnie, że przy zwalnianiu Stryd ma jeszcze większe opóźnienie niż przy zwiększaniu prędkości.

_________________
Blog - nieczynne z powodu że zamknięte (biegam, ale nie chce mi się pisać)
Komentarze


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: N, 6 października 2019, 12:58 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pn, 8 grudnia 2014, 12:36
Posty: 83
Problem może być ,gdy robimy krótkie interwały lub start w zawodach. Tam nie zrobimy nabiegu :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: N, 6 października 2019, 13:02 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): So, 18 lutego 2017, 10:29
Posty: 965
Dlatego krótkie odcinki biegam na stadionie lub odmierzonym odcinku i kontroluję czas. A na zawodach, o ile nie jest to coś krótszego niż 3 km, te 2-3 sekundy bezwładności nie będą miały znaczenia w kontekście całości.

_________________
Blog - nieczynne z powodu że zamknięte (biegam, ale nie chce mi się pisać)
Komentarze


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: N, 6 października 2019, 17:46 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5877
Lokalizacja: Szczecin
Ja stoisz kawałek od startu, to truchtając lub nawet idąc w tłoku, zniwelujesz bezwładność.

Jak ktoś trenuje sprinty, to mógłby się martwić, ale takie osoby biegają raczej ze stoperem lub ktoś im czas mierzy.

Nie ma czym się przejmować, tylko przy kalibracji trzeba pamiętać o lekkim nabiegu.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: N, 6 października 2019, 18:59 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): So, 15 maja 2010, 23:49
Posty: 2038
Z kolei moja obserwacja wskazuje, że tempo ma wpływ na pomiar.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 7 października 2019, 14:35 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pn, 8 grudnia 2014, 12:36
Posty: 83
Da się połączyć z dwoma zegarkami na raz ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 7 października 2019, 14:37 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 16 marca 2015, 20:28
Posty: 431
Ryszard N. napisał(a):
Z kolei moja obserwacja wskazuje, że tempo ma wpływ na pomiar.

a możesz poprzeć to jakimiś konkretnymi przykładami?
Bo IMO nie ma, biegam od temp 6:30 do 3:50 i nie zauważyłam wpływu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pn, 7 października 2019, 14:43 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 5877
Lokalizacja: Szczecin
daniel_torun napisał(a):
Da się połączyć z dwoma zegarkami na raz ?


Na raz się nie da. Próbowałem po ANT+ z Garminem a po BT z V800, ale nie chciał tak się łączyć.
Trzymał tylko połączenie z pierwszym zegarkiem, który się z nim połączył.
Testy robiłem jeszcze na starym Stryd.

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL