Polar M400

kammoj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No ja dziś miałem pierwszy trening z polarem i na ok. 22 km trasy(zgodnie z mapami google) zegarek wskazał niecałe 20 km...
No i nie wiem komu wierzyć, ale błąd ponad 2km przy tej długości to o dużo za dużo ;/
New Balance but biegowy
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie miałem jeszcze nigdy takiej rozbieżności, sprawdź czy trasa nie jest pofalowana lub nie ma gdzieś odchyłki. Może być tak że google maps gdzieś zaokrągla dlatego ja polecam navime.pl które niby działa na google mapsach ale można wyznaczać linie proste i róznice a najlepiej zrób jeszcze raz tak samo tą trasę i zobacz czy tym razem wskaże poprawnie, czy dalej będzie aż 2km odchyłki (ja miałem maksymalnie 400m na 21km)
kammoj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właśnie na navime sprawdzałem, te 400m bym zrozumiał ale 2km to przesada:-\ trasa elegancko wyznaczona, bo to takie mam 2 okrążenia i rozbieżności nie wielkie, wiec nie wiem w czym rzecz :-\
marcin.brynda
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Coś za duży błąd. Porównywałem swoje trasy z google maps i błędy wahają się w granicach kilkudziesięciu metrów. 29.03 biegłem w Warszawie w półmaratonie i na ateście błąd wyniósł około 160 metrów. Całkiem dobre wskazania w moim M400 są :)
kammoj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Za tydzień będę biegł to samo, a wcześniej jeszcze może coś krotszego się uda to zobaczę a jak nie to może coś z nim jest nie tak:-\
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no własnie zrób kilka treningów jak dalej będzie miał takie duże odchyłki to ja bym oddał na gwarancje.
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

kammoj pisze:Za tydzień będę biegł to samo, a wcześniej jeszcze może coś krotszego się uda to zobaczę a jak nie to może coś z nim jest nie tak:-\
Może pobiegnij inny dystans krótszy dłuższy i zobacz jak będzie.
Albo twoja trasa źle została wymierzona, na google maps nie jeset zbyt dokładnie aby mierzyć.
Najlepiej to rowerem z dobrze wykalibrowanym licznikiem.
kammoj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sprawdzę i zobaczę w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, że google się mylą ;)
kadlubaj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak zrobić aktualizacje systemu? Myślałem,że flowsync robi to automatycznie ale prawdopodobnie się myliłem. W moim m400 mam firmware 1.2.4 wiec raczej nie najnowszy. Czy mógłby mi ktoś opisać procedurę aktualizacji systemu bo kilka razy odpalałem flowsync ale niestety nie mam żadnej informacji o aktualizacjach systemowych. Z góry dziękuję.
heikki
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ktoś wspominał wcześniej o folii to pomyślałem, że się podzielę tym co nabyłem

http://www.ebay.com/itm/6x-Savvies-SU75 ... 51c7f76223

Przyszła tuż przed Świętami (czas oczekiwania ok 5 dni). Dobrze zapakowana, docięta perfekcyjnie do ekranu M400. Założenie bezproblemowe i nie ma bąbelków. Właściwie jest niewidoczna. Ja jestem zadowolony, szczególnie mając w pamięci jak wyglądał wyświetlacz w moim RS300x po 2 miesiącach.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:Dobra panowie mam kwaitek ktoś wie jak ponownie zsynchronizować trening, zachciało mi sie synchronizacji telefonem i teraz w polar flow mam czas i dystans ale nie mam śladu GPS, w telefonie i zegarku mam ślad. Jak wywale trening z polarflow to pewnie przy synchronizacji wywali mi też z zegarka i telfonu :wrr: . Ma ktoś jakis pomysł?
Jak sobie z tym poradziłeś? Udało się jakoś przywrócić ślad GPS? Wczoraj synchronizowałem trening na szybko przez komórkę i w aplikacji polar flow mam normalnie cały trening, ślad i tempa poszczególnych km, natomiast na www ani śladu ani tempa kilometrów nie ma. Sama informacja o czasie, dystansie, średnim tempie, kalorie itd. Po przerzuceniu tego treningu na endomondo też brak tych informacji.
Ktoś coś poradzi? Spotkaliście się z taką rzeczą kiedyś ?
Dajcie znać jak wstaniecie już od stołów ;)
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

heikki pisze:ktoś wspominał wcześniej o folii to pomyślałem, że się podzielę tym co nabyłem

http://www.ebay.com/itm/6x-Savvies-SU75 ... 51c7f76223

Przyszła tuż przed Świętami (czas oczekiwania ok 5 dni). Dobrze zapakowana, docięta perfekcyjnie do ekranu M400. Założenie bezproblemowe i nie ma bąbelków. Właściwie jest niewidoczna. Ja jestem zadowolony, szczególnie mając w pamięci jak wyglądał wyświetlacz w moim RS300x po 2 miesiącach.
Znalazłam tą samą ilość folii trochę taniej i chyba się skuszę :). http://www.ebay.com/itm/6x-Savvies-SU75 ... 234e106c57
Gdyby ktoś chciał odkupić 3 czy 2 folijki to mogę odsprzedać (po cenie zakupu oczywiście) jak przyjdą, bo 6ściu pewnie nie zużyję zanim padnie zegarek :P.
Ja mam pytanie do wyjadaczy siedzących na polarflow.
Czy ktoś wie, dlaczego w tabeli autolapów w kolumnie "Dystans w momencie zarejestrowania okrążenia" zawsze widzę podwojony kilometraż?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Co do folii to chętnie odkupię więc jak już dojdą to skontaktuj się ze mną na priv i sie już ugadamy co i jak. Jeśli chodzi o podwójny kilometraż to u mnie to samo, myślałem że tylko mi się coś posrało ale widzę że inni też podwójnie mają. Dobrze że tylko tam przy mało istotnym parametrze zlicza podwójnie a nie cały dystans mnoży x2 ;)
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Co do folii to chętnie odkupię więc jak już dojdą to skontaktuj się ze mną na priv i sie już ugadamy co i jak. Jeśli chodzi o podwójny kilometraż to u mnie to samo, myślałem że tylko mi się coś posrało ale widzę że inni też podwójnie mają. Dobrze że tylko tam przy mało istotnym parametrze zlicza podwójnie a nie cały dystans mnoży x2 ;)
Ok harlan, skontaktuję się przez PW jak będą u mnie.
Ja zupełnie nie rozumiem podawania tego dystansu całkowitego, skoro dystans po każdym autolapie jest podawany jako 1 km. Ma ktoś jakieś sensowne wytłumaczenie ?

Edit: dzisiaj w ciągu dnia jeszcze się zastanawiałam nad podawanym kilometrażem po każdym autolapie i jak dla mnie (zawodowego testera :D ) jest to ewidentny bug. Pokusiłam się o sprawdzenie podawanego kilometrażu na platformie polarpersonaltrainer.com dla Polara RC3, bo czasem go używałam i tam w odpowiadającej kolumnie Split Distance jest zawsze prawidłowo zliczany kilometraż. Pytanie więc, gdzie zgłaszamy bugi odnośnie Polara M400 ? :D
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2015, 20:25 przez Astraroth, łącznie zmieniany 1 raz.
heikki
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A no faktycznie :) wcześniej był tylko jeden sprzedawca i udało się go znaleźć dopiero filtrując na europejski ebay. W sumie to 1 euro taniej - tak czy inaczej śmiało bo to ten sam produkt ;) moje się już rozeszły po znajomych użytkownikach i też są zadowoleni.
ODPOWIEDZ