W razie jakichkolwiek problemów, jak się skontaktujesz z serwisem, to najczęściej kończy się poradą, by zrobić przywrócenie ustawień fabrycznych i obserwować czy problem nadal występuje.
U mnie raz był problem po użyciu funkcji "Kurs trasy powrotnej". Kurs zegarek wyznaczył, ale po tym zaczęło mi baterię zjadać 15%/1h. Przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło. Skończyło się wymianą zegarka, ale takie było zalecenie serwisu: przywrócenie ustawień, obserwowanie czy problem występuje i raportowanie.
Biorę też świadomie udział w programie beta i czasami po kilku betach też bywało, że przywracałem ustawienia fabryczne. To oczywiście mój wybór i nie mam z tym problemu.
W Polar często musiałem przywracać ustawienia fabryczne. Z M400, V800 czy VV1 początkowo było sporo problemów. Synchronizacja wywalała błąd, coś się zawieszało i serwis oczywiście radził full reset. Okazywało się nie raz, że oprogramowanie skopali i czasami trzeba było długo czekać, zanim je poprawili.
Przywracanie ustawień fabrycznych oraz później swoich ustawień (w razie co), jest istotne i dobrze jak jest to porządnie zrobione w danym zegarku.
U Polara było i mam nadzieję, ze jest nadal.
Choć akurat dziś czytałem, ze jak ktoś miał na koncie, podpięte kilka zegarków Polara, to przy przywracaniu ustawień fabrycznych w VV3 pojawiały się jakieś głupoty (zaciągał dane np. z VV2) i jedyną poradą było odpięcie od konta innych zegarków i konfiguracja zegarka od nowa.
Tego akurat nie sprawdzę. Możliwe, że to jakiś dziwny błąd.
Edit:
Kolejna wideo recenzja VV3:
https://youtu.be/ZO2VofNlgIw?si=qefecpfg4dOPBn_A