COROS Pace 2

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Starszego Corosa, który jest jednak trochę inny :oczko:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
PKO
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tak ale system widać każdy praktycznie ma ten sam.
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki, dzięki.
Każde info się przyda.
marcin9709
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:37

Nieprzeczytany post

Czy w praktyce Apex różni się czymś od Pace 2? Wiadomo, że Apex wygląda trochę bardziej jak zegarek sportowy, bo nie jest taki plastikowy. Ale czy warto do niego dołożyć i czy warto dołożyć do wersji 46?
Tak myślę, że Apexa można by nosić cały dzień, bo z jednej strony lepiej wygląda, a z drugiej ma bardziej trwały? materiał. Ale to wnioski wyciągnięte tylko po zdjęciach. Może ktoś kto ma Apexa potwierdzi?
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
dgimx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

marcin9709 pisze:Czy w praktyce Apex różni się czymś od Pace 2? Wiadomo, że Apex wygląda trochę bardziej jak zegarek sportowy, bo nie jest taki plastikowy. Ale czy warto do niego dołożyć i czy warto dołożyć do wersji 46?
Tak myślę, że Apexa można by nosić cały dzień, bo z jednej strony lepiej wygląda, a z drugiej ma bardziej trwały? materiał. Ale to wnioski wyciągnięte tylko po zdjęciach. Może ktoś kto ma Apexa potwierdzi?
Mam Apexa 46 od kilku dni.
Różnice w specyfikacji/budowie widzisz na stronie Corosa.

Szukając zegarka obligatoryjne było dla mnie (oprócz standardowej specyfikacji zegarka do biegania, do którego wracam po latach) - szafirowe szkło, nawigacja po kresce + bateria rzecz jasna.
Dawno temu miałem Suunto X6XR i już po 1 wizycie na ścianie miałem porysowane szkło. W X6HR nawet szkła gorilla nie było ale niesmak został.
Każdy inaczej używa sprzętu. Jeśli będę również do wspinu, turystyki górskiej używał zegarka to szafir przyda się, zdecydowanie. Mam folię ale na razie jej nie zakładam.

Ostatnio biegłem w nieznanym terenie, w deszczu, fakt, że średnio mapę prześledziłem, szlak był niejednoznaczny, urywał się na polu i kolejny znak był dopiero za polem w lesie. Pobiegłem dalej drogą a powinienem na pole wbić. Na szczęście lokals mnie nakierował. Wtedy stwierdziłem, że wymieniam mojego miejsko-sportowego Amazfita GTR2e na coś biegowego z nawigacją po śladzie, która sprawdza mi się na rowerze w Brytonie. Gdzieś w komentarzach trafiłem na firmę Coros, która zauroczyła mnie swoją prostą ofertą, którą sobie cenie.

Niestety jestem teraz przeziębiony i nie mam możliwości trenować cokolwiek, użytkuje póki co Apexa jako dzienny zegarek. Baterii zeszło po tygodniu 23% co mnie mocno cieszy. Amazfita po 7-9 dniach musiałem ładować.

Ja mam wąski nadgarstek więc nie kupiłbym raczej nic powyżej koperty 46-47mm. Zgrabny jest Apex, w moim przypadku nie widziałem sensu schodzić do 42mm i tym samym na baterii.

Pace nie ma nawigacji po kresce i szafiru więc z tego tytułu zupelnie mnie nie interesował. Subiektywne.

Dla mnie ten zegarek to główny, dzienny, sportowy. Apex jest bardzo zgrabny więc pewnie jako dzienny sensowniej wygląda niż Vertix ale z 2 strony jakbym miał kupić w świetnej cenie Vertixa to i tego bym używał do wszystkiego.
Chcę wejść w triathlon bo chodzi mi to po głowie od lat, mam nadzieję, że uda się w końcu z Apexem.

Kupiłem używkę na olx. Nie jest tego tyle ile Garninów czy Polarów ale zdarzają się, tu czy na allegro. A jak będziesz miał farta to możesz kupić Apexa 46mm używkę, którą Coros w ramach recall'a wymieni Tobie na nówkę, bo ostatnio niektóre partie ponoć recall'a mają (maila wysyłają). Na tą chwilę jestem bardzo zadowolony, zobaczymy jak w boju się sprawdzi gdy już do siebie dojdę.

Dużo kminisz, może zamów sobie gdzieś z opcją zwrotu darmową, Pace, Apex etc i przymierz. Mnóstwo razy w życiu robiłem research miesiącami, zapętlałem się a później wystarczyło 10 minut z produktem i miałem jasność.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dla mnie szafirowe szkło w zegarku sportowym to duży minus.

Wysłane z mojego Pixel 5 .

Mój Blog "Luźne wpisy"

dgimx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Dla mnie szafirowe szkło w zegarku sportowym to duży minus.

U, dlaczego?
Pęka?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pęknie jak pechowo uderzysz, ale najgorsze to są refleksy jakie daje takie szkło. Mam zegarek z szafirowym szkłem i wiedziałem od samego początku, że nie chcę tego mieć w zegarku do biegania.
Niektórzy traktują to jako niewiadomo jaki "luksus" i u nich to główny punkt na liście, ale ja zdecydowanie jestem przeciwnikiem.

Mój Blog "Luźne wpisy"

marcin9709
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:37

Nieprzeczytany post

Po tym zdjęciu stwierdzam, że czekam na koniec sezonu, ewentualnie jakąś wyprzedaż i kupuję Pace 2 :hahaha: . Można dopłacić ok. 150 zł i kupić pasek, z którym ten zegarek nie wygląda jak zabawka. Jednak ten szary pasek sprawiał złe wrażenie :hej:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
dgimx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cóż, pytanie co łatwiej zrobić, znaleźć odpowiedni kąt z szafirem czy niekoniecznie odpowiedni bez tegoż szafiru. Mnie gorilla zupelnie nie przekonuje. Kilka recenzji o Corosach przeczytałem, Apexach, Vertixach i ludzie po miesiącach czy latach użytkowania wciąż chwalą to jak wygląda szkło, choć sami przyznają, że walnęli nim nie raz czy 2.
Zmęczony też trochę jestem foliami, które również zmieniają to co widać. Zobaczymy.
Nie widzę dyskomfortu obecnie u siebie z refleksami ale pewnie okaże się jak wrócę do biegania, jak to w boju wygląda.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W biegu będziesz szukał odpowiedniego kąta?
Mam zegarek z szafirem i po prostu wiem jak jest. Jak dla mnie to bardzo duża różnica na niekorzyść szkła szafirowego. Mając długie doświadczenie z takim zegarkiem wiedziałem, że w sportowym tego nie chcę.
Życzę jednak zadowolenia ze sprzętu.
Coros np. w Vertix 2 nie daje wyboru.

Edit:
Dodam, że na F6X od nowości nie mam nic naklejone i nie mam żadnej ryski.

Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jest różnica ale z tym bardzo duża to przesada.
nie miałem nigdy żadnego problemu z widocznością na treningu.
bardziej bym powiedział że codzienna tarcza jest tak z 10% słabiej widoczna.
dgimx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dla mnie ten zegarek nie jest stricte do biegu. Dodam pływanie, możliwe, że wspin/turystyka górska, jak wspomniałem.
Zobaczymy jak to w rzeczywistości wyjdzie.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wyjdzie że będziesz zadowolony
dgimx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Już jestem a celuje w bardzo zadowolony :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ