Polar M400

Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:
kruczek79 pisze:Nowe nie zawsze oznacza lepsze.
Nowe zawsze oznacza lepsze
jak ci polar M400 nie pasuje to kupuj polara RS100 bądź 625 :)
Czytam z ciekawości ten wątek, bo jestem otwarty na nowości i zmiany.
Nie mam zegarka Polara ale mam porównanie z Garmina. Kupiłem 220 bo myślałem, że mogą tylko ulepszyć poprzednia, a jednak popisowo go zjeb@li. Udało mi się wymienić go 610 i od tej pory moim problemem podczas treningu są tylko moje ograniczenia :)
PKO
tetezz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jaki najtańszy (ale żeby poprawnie pokazywał tętno) pulsometr współpracujący z m400 polecacie? Bo ten od polara H7, czy jakoś tak z zestawu to troszkę drogi, tam chyba +200zł...
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ale patrząc na wątek z pulsometrem z lidla to jednak jestem zadowolony że mam polara :) .
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jakby kogoś interesowało:
Do you plan fix trenig interval in m400 ( polarflow tag, when trainig is planned in polarflow ) and when add footpod?
Polar: Hi Przemysław, sorry I'm not sure I follow, but if you mean the target and result integration, it is coming as well as the footpod support. But I'm afraid I don't have date to give on these. We'll keep you guys posted here. //Jaana
aa_koper
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do użytkowników. Zastanawiam się nad kupnem m400 i chciałbym wiedzieć czy w zegarku można wyłączyć funkcje związane z monitorowaniem dziennej aktywności. Nie zamierzam używać go jako zegarka a jedynie do treningów.
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli nie chcesz funkcji monitorowania dziennej aktywności a także nie będziesz używał go jako zwykłego zegarka to poszukaj czegoś innego
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do użytkowników. Zastanawiam się nad kupnem m400 i chciałbym wiedzieć czy w zegarku można wyłączyć funkcje związane z monitorowaniem dziennej aktywności. Nie zamierzam używać go jako zegarka a jedynie do treningów.
a po co to wyłączać, ustawić tylko inną tarcze na głównym bez aktywności. Baterii to nie doi więc nie przeszkadza a może być nawet przydatne (nie do treningu ale ja ostatnio odkryłem że można to wykorzystywać na redukcji do kombinowania z dietą)
ale tak czy siak dla mnie to taki gadżet jak wszystkie opaski fit
tapczan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wyłączyć nie można ale jak pisze puchatek można po prostu zmienić tarczę, lub zwyczajnie nie zakładać na co dzień zegarka tylko na trening.

Początkowo myślałem że to najmniej istotny bajer i że tylko jednego dnia potestuje jak działa i zapomnę. Ale jakoś tak mobilizująco na mnie działa że mam go na ręce już trzy tygodnie.
Tym bardziej że Polar narzuca spore wymagania co do dziennej aktywności. Mam ustawiony najniższy poziom aktywności. W takim typowym dniu wracam z pracy o 18tej i rzadko kiedy mam ponad 50% paska aktywności. I to mimo tego że w jedną stronę do pracy mam ok. 20minut żwawego chodu.

Ten pusty pasek mnie na tyle irytuje że mobilizuję się by go jakoś wypełnić ;-) A straty baterii przy takim użyciu są minimalne - 2% dziennie.
mr.w7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47 min

Nieprzeczytany post

Witam mam takie pytanie czy jest opcja podświetlenia tylko przy autolapie bo nie mam potrzeby żeby podświetlenie było włączone przez cały czas
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na stałe jest włączone poswietlanie przy autolapie, czyli masz albo zaświecony cały czas , albo masz zgaszony a podświetla się automatycznie przy autolapie i chyba nie ma opcji aby to wyłączyć
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kolega ma racje...można ustawić jedną z 2 opcji:
- stałe podswietlenie
- stałę podświetlenie wyłączone ( wtedy przy autolapie zegarek podświetla się na kilka sekund )
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

hmm no nie do końca panowie:) Jeśli biegacie w dzień to zegarek się nie podswietla przy autolapie prawda? Tak samo nie podświetla się wieczorem, robi to automatycznie jeśli przynajmniej raz podświetlicie tarczę sami. Po pierwszym ręcznym podświetleniu, podświetla się przy każdym autolapie.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

możliwe, że masz rację...sprawdzę to w piątek na kolejnym treningu
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W v800 też jest tak z podświetleniem jak opisał harlan.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmm no nie do końca panowie:) Jeśli biegacie w dzień to zegarek się nie podswietla przy autolapie prawda? Tak samo nie podświetla się wieczorem, robi to automatycznie jeśli przynajmniej raz podświetlicie tarczę sami. Po pierwszym ręcznym podświetleniu, podświetla się przy każdym autolapie.
nawet nie wiedziałem, zazwyczaj biegam wieczorem ale zawsze sam na początku podświetlam tarcze więc pewnie dlatego nie zauważyłem że tak to działa :ble:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ