Garmin Fenix 5/5s/5x

marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie musisz mieć segmentu w zegarku żeby się zapisał. Zegarki bez live-segments zapisują się na tablicę wyników segmentu po zakończeniu treningu i zrobieniu sync i tak samo będzie w przypadku F5. Każdy segment po jakim przebiegłeś będzie ci zaliczony.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
PKO
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powiedzcie, warto dopłacić 100 zł więcej do mapy PL Topo kupując F5x ??
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Powiedzcie, warto dopłacić 100 zł więcej do mapy PL Topo kupując F5x ??
Nie warto
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:Nie musisz mieć segmentu w zegarku żeby się zapisał. Zegarki bez live-segments zapisują się na tablicę wyników segmentu po zakończeniu treningu i zrobieniu sync i tak samo będzie w przypadku F5. Każdy segment po jakim przebiegłeś będzie ci zaliczony.
Aha, czyli jak komunikat sie pojawi to na nic nie trzeba klikać.

Lecz jak robie kolka na stadionie to jest trochę denerwujące taki pojauajacy sie komunikat. (Tylko wylaczyc można) bo inaczej sie powtarza

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
rafaltje
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:41:56
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Czy istnieje w treningu interwalowym, mozliwosc przejscia do nastepnej fazy, bez jej ukonczenia? Nigdzie nie znalazlem takiej opcji, ale moze cos przegapilem.
Dzieki i pozdrawiam.
Cele 2016: 5km < 19 / 10km < 40 / 21km < 1:30
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Powiem jak to działa (działało?) w 630, myślę, że jest duża szansa, że w Feniksach jest tak samo. Należy ręcznie złapać lapy zamiast czekać aż minie określony czas/dystans - kilka/kilkanaście kliknięć (jedno kliknięcie na każdy odcinek, nie powtórzenie), kilka sekund i zakończyłeś interwały i przechodzisz do kolejnego etapu treningu.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Takie ceny Garminów są w Livigno - Włochy. Są to wersje bez pasków pomiaru tętna. Mam nadzieję, że zamieszczone zdjęcia się wyświetlą, jeżeli nie to ceny są następujące.
G 735 - 215Euro
G 935 - 395Euro,
F 5X - 535 Euro,
F 5 Sapphire - 499 Euro,
F 5S Sappire - 499 Euro ( biały )
Komplet pasków kosztuje 79 Euro. rozumiem, że to są paski do biegania i pływania. Nie orientuję się w cenach ale zwróciła moją uwagę cena F 5 i F5S. Sądziłem że jeden z nich powinien być droższy.
Gdyby ktoś w zimie w te strony wybierał się na narty to można się zaopatrzyć.
Za 935 w Polsce zapłaciłem 2300 pln, czyli jakieś 600 pln więcej.

https://imageshack.com/i/pmnjNWRaj
https://imageshack.com/i/pmnT1EwEj
https://imageshack.com/i/pnbWo1YQj
https://imageshack.com/i/pmYiPi8Cj
Awatar użytkownika
rafaltje
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:41:56

Nieprzeczytany post

kkkrzysiek pisze:Powiem jak to działa (działało?) w 630, myślę, że jest duża szansa, że w Feniksach jest tak samo. Należy ręcznie złapać lapy zamiast czekać aż minie określony czas/dystans - kilka/kilkanaście kliknięć (jedno kliknięcie na każdy odcinek, nie powtórzenie), kilka sekund i zakończyłeś interwały i przechodzisz do kolejnego etapu treningu.
Dzieki za podpowiedz.
Jest jak mowisz, przyciskiem Lap przechodze do kolejnego etapu/odcinka treningu. Mialem go po prostu wylaczony w ustawienach aktywnosci :-I
Pozdrawiam
Cele 2016: 5km < 19 / 10km < 40 / 21km < 1:30
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest jakas mozliwosc aby wlaczyc zwykly timer gdy stoper jest włączony i nie wychodząc z treningu.
Chodzi mi o ustawienie bezposrednio z treningu 2 timerow. Tak jak ma to miejsce w m400.

Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Powiedzcie, warto dopłacić 100 zł więcej do mapy PL Topo kupując F5x ??
http://frikart.no/garmin/index.html <- na Europę nie znalazłem lepszych (używam skórek topo summer)
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzis zawody na 10miles po miescie, niebo calkowicie zachmurzone, troche drzew i sporo budynków i sporo zakrętów, kilka podbiegów, dwie pętelki po około 8km.. I fenix wskazał 16,2km. GPS + glonass byl włączony.
Chyba nie jest tak zle, roznica jakies 110m.

I zejście baterii okolo 9,6%.

Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Uwaga, Uwaga!
Nowa beta do F5x z masą (niezłych!) usprawnień:

https://www8.garmin.com/support/downloa ... p?id=11665
Changes made from version 5.40 to 5.83:

Added Rep Counting to the Strength activity. To enable Rep Counting, ensure that Strength Settings > Rep Counting is enabled in the Strength activity. Start the timer to automatically count reps during sets. Press the lap key to rest between sets. You can edit your last set's number of reps and weight during a rest period. Press the lap key to advance to the next set.
Download Strength workouts from Garmin Connect.
Rep counting is also available in cardio activities when following a cardio workout downloaded from Garmin Connect.
Added All-Day Stress. To view the Stress widget, hold the Up key from any widget, and select Add Widget > Stress. You can view your current stress measurement on the widget page. Press the enter key to view a graph of your stress over the last four hours. Press Down to access the Four-Fold Breath relaxation timer.
Added support for manual calibration of the Barometer. (Settings > Sensors & Accessories > Barometer > Calibrate)
Added support for Hourly Alerts. (Settings > System > Time > Alerts > Hourly)
Added support for configuring the track color of saved activities. (Settings > Map > Track Color)

Improved device key handling while using Connect IQ apps.
Improved the course navigation icons for better visibility and contrast.
Fixed an issue where the device would not transition to the climb screen while using Auto Climb in certain situations.
Fixed an issue where the sunrise and sunset alarms were not working as expected.
Fixed an issue where the elevation plot for a single activity in a multisport, would display the elevation history of the entire activity.
Fixed an issue causing Varia UT800 Smart Headlights to periodically disconnect or power off during a ride.
Fixed an issue causing the Running Dynamics Pod to disconnect when using Connect IQ Apps.
Fixed a potential issue preventing a course from being joined when not joining it at the start.
Fixed a potential issue causing Personal Records to be reported inaccurately.
Fixed an issue where certain artifacts were being drawn on the map page while panning or zooming.
Fixed an issue where the device might crash when editing settings for a multisport activity during a transition.
Fixed an issue where the map would not refresh course data if it was edited during active navigation.
Fixed a potential issue where the watch may appear frozen on the watch face, when exiting out early from an active course route calculation.
Fixed a potential issue preventing some Training Status data from being uploaded to Garmin Connect.
Jak dla mnie petarda!
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Ten alert godzinny mógłby być trochę silniejszy.

Wysłane z iPhone
Jan123

Nieprzeczytany post

Ciekawe czy będzie mnie rozlaczen Bluetooth z zegarkiem bo to już zaczyna być irytujące ...
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie BT działa śpiewająco...
dość powiedzieć że to pierwszy soft w którym BT działa w ogóle :) Dotychczas ani razu nie udało mi się złapać połączenia z telefonem (xiaomi z android 6).

Z innej beczki: możliwość programowania treningów siłowych / sprawnościowych itp jest świetna!
I co ciekawe da się je (wbrew temu co piszą w notatkach do bety) wgrać do zegarka - przez GC z telefonu po bluetooth przechodzą bez problemu.

A tak to wygląda w GC:

https://pasteboard.co/GKuAVAL.png
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ