Stryd 2.0 (footpod)

Awatar użytkownika
niuniek24w
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:39
Życiówka w maratonie: 3:06:36

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Drodzy koledzy, proszę o pomoc.
W półmaratonie w Warszawie, zrezygnowałem z pomiaru GPS i biegłem ze Strydem. Niestety, nie miałem czasu go z kalibrować, włączona była kalibracja automatyczna. Pomiar dystansu był fatalny, zegarek zmierzył 21,420. W zegarku parametr ustawił się sam ( z kalibrował ) 101,8.
Co w związku z tym,..no po za tym, że muszę znaleźć czas aby pobiec na stadion,...
Kalibrację automatyczną należy wówczas wyłączyć ? czy może być włączona a kilometry po prostu "lapować"?
Pomiary na 200 metrach były prawidłowe ale rozumiem, że 200 metrów nie jest miarodajne dla procesu kalibracji,...
Wystarczy ustawić kalibrację na 100 I wyłączyć autokalibrację. Oczywiście dokładniej było by zrobić kalibrację na stadionie ale dużej różnicy nie powinno być. Ja po kalibracji ustawiłem na 99,8 więc praktycznie żadna różnica.

Wysłane z mojego SM-G955F .
10 km - 38:39 -20.09.2020r.
Półmaraton - 1:28:29 - 07.04.2019r.
Maraton - 3:06:36 - 06.10.2019r.

"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
New Balance but biegowy
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję za komentarz,...
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Drodzy koledzy, proszę o pomoc.
W półmaratonie w Warszawie, zrezygnowałem z pomiaru GPS i biegłem ze Strydem. Niestety, nie miałem czasu go z kalibrować, włączona była kalibracja automatyczna. Pomiar dystansu był fatalny, zegarek zmierzył 21,420. W zegarku parametr ustawił się sam ( z kalibrował ) 101,8.
Co w związku z tym,..no po za tym, że muszę znaleźć czas aby pobiec na stadion,...
Kalibrację automatyczną należy wówczas wyłączyć ? czy może być włączona a kilometry po prostu "lapować"?
Pomiary na 200 metrach były prawidłowe ale rozumiem, że 200 metrów nie jest miarodajne dla procesu kalibracji,...
Ten przykład pokazuje dlaczego nie ma sensu (najczęściej) kalibirwac stryda...
miałeś włączona autokalibracje - czyli pozwoliles żeby gps decydował o tym jak Stryd ma liczyć dystans.
21,42 to 101,9% z 21,1. Wychodzi na to, że gdybyś pozostawił współczynnik kalibracji na 0 (tj 100) dystans pokrylby się w punkt z oficjalnym.
mach82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Najlepiej jednak przeprowadzić kalibrację na stadionie. U mnie musiałem ustawić 99%. Dobrze że % kalibracji sprawdza się niezależnie od tempa - czy biegnę w tempie 6:00/km czy 4:00/km, za każdym razem Stryd liczy dystans jak trzeba.
Blog
Komentarze do bloga

10 km: 45:24 (2017) -> 42:04 (2018) -> 41:15 (2019)
HM: 1:42:54 (2017) -> 1:36:33 (2018) ->1:31:20 (2019)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na targach przed półmaratonem warszawskim stoisko miał polski dystrybutor. Zapewne wiecie, ze jest tez Polska strona STRYD.com.pl
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiedziałem o polskim dystrybutorze.
Strona bardzo kiepsko się ładuje.

Jak chcemy dokonać zakupu to przekierowanie jest na:
https://www.sport8.pl/1724-miernik-mocy ... stryd.html

Cena 999 zł z darmową dostawą i możliwością zwrotu w ciągu 30 dni.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W Warszawie było 950
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na stryd.com wyszło ~709 zł po doliczeniu kosztów przewalutowania. Dopłacać 1/3 ceny za możliwość zakupu w polskim sklepie trochę mi się nie widzi.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o ile nie doliczą cła i Vatu plus obsługi celnej, i wtedy już nie jest tak wesoło.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak kupowałem, to twierdzili, że wszystkie opłaty są uwzględnione w cenie. Wysyłka była z Wielkiej Brytanii, więc obawy o cło chyba nie było i tak. A różnicę w VAT najwyraźniej wzięli na siebie. Za to zamówiłem też zapasowe klipsy (2 sztuki) i te lecą do mnie z USA. Najpierw Denver, później San Francisco, teraz kierunek Europa. Tylko nie wiem czy przy okazji Afryki i Azji ta paczka nie zaliczy.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2018, 19:35 przez kkkrzysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z UK oczywiście, ale stryd.com jest z USA
w UK chwilowo, i nie wiadomo na jak długo, strydów brak.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zamawiałem na stryd.com i nawet się trochę zdziwiłem, że wysyłka z Wielkiej Brytanii (Royal Mail jest do bani tak przy okazji), nie z USA. Pomyślałem, że właśnie w taki sposób załatwiają wszystkie zamówienia z Europy lub chociaż z Unii Europejskiej. Ale może miałem tylko szczęście?
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to już zgłupiałem.
ale najważniejsze, że dla Ciebie skończyło się dobrze.
większość ludzi na forum kupowało tutaj - w UK
https://newrunninggear.com/products/str ... 5285776413
i ten sklep z czystym sumieniem, można polecić.
tyle, że strydy "wyszli"
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

We ship from our fulfillment center in the UK, and VAT is prepaid by Stryd for all destinations within the EU. If you live in a European country that is not part of the EU (i.e. Switzerland, Norway, etc.), you will be liable for import taxes. The amount varies for each country.

https://support.stryd.com/hc/en-us/arti ... o-pay-VAT-
Cena 200 $ (plus ewentualny koszt przewalutowania). Tylko paczka idzie długo - Royal Mail tak ją wysłał, że przez ponad 3 tygodnie status się nie zmienił i ciągle było "przyjęty do centrum sortowania*" i paczka przyszła jak już straciłem nadzieję - bite 30 dni - ale ludzie z supportu Stryda mi napisali, że mam 30 dni na rezygnację z zakupu od daty odebrania paczki, nie od nadania no i chcieli mi wysłać drugą paczkę i w razie jakby obie się pojawiły, to odesłałbym jedną na ich koszt. Ostatecznie paczka przyszła i o wysyłkę drugiego Stryda nie prosiłem, ale kontakt z supportem oceniam bardzo pozytywnie. Tylko zdaje się są w USA, nie Europie, więc jak napiszecie ok. 16, to odpowiedzi spodziewajcie się z opóźnieniem.

*wolne tłumaczenie z pamięci
Awatar użytkownika
niuniek24w
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:39
Życiówka w maratonie: 3:06:36

Nieprzeczytany post

Ja zamawiałem z https://newrunninggear.com dwie sztuki. Wysyłka była poprzez Amazon. Paczka zaginęła i wysłali kolejną tym razem DHL. Czekałem na nią około 4 dni chyba. Jeden Stryd był wadliwy o czym pisałem tutaj na forum. Skontaktowałem się z oficjalnym serwisem Stryd i oni zrobili mi wymianę. Tzn. tamtego uszkodzonego nie musiałem odsyłać. I wysyłka także była poprzez Amazon. Czekałem trzy dni i paczka była u mnie.

Wysłane z mojego SM-G955F .
10 km - 38:39 -20.09.2020r.
Półmaraton - 1:28:29 - 07.04.2019r.
Maraton - 3:06:36 - 06.10.2019r.

"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
ODPOWIEDZ