Polar M400

puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przecież jest, ale jak tak na nią patrze i na obiecanego footpoda oraz centrum notyfikacji to strach się bać.

Dalej zgrywam treningi za pomocą kabelka bo za pomocą apki na nexusie 4 to jakaś porażka jest, raz wgra trening raz nie, o dziwo dzienną aktywność wgrywa zawsze. Jednym słowem kupa.

Ale może teraz sie bardziej postarją bo centrum notyfikacji oraz footpod to naprawdę czyniło by ten zegarek najlepszym w swojej cenie bezapelacyjnie oraz można by już go nazywać smartwachem i to z dobrą baterią

nowe info
Dear all. At the moment Flow app iOS and FlowSync problems seem to be resolved. We've found the root cause for the recent sync issues from the Flow app Android and will continue to deal with it step by step.
As the first step, we have today released a new version of Flow app Android which will at its best make the whole system run more smoothly for *all M400, V800 and Loop* users. In addition it solves many crashes. However, you may still experience problems in sync and how the data is shown in the Android app. When we have more news about the next steps, we'll share them with you.
hahaha po aktualizacji za każdym razem fail przy synchronizacji....żal. Ja to bym zasugerował polarowi wydawanie wersji beta oraz stabilnych to może unikną trochę tego całego bałaganu a będą mieli darmowych testerów.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na stronie Polara macie info o wprowadzeniu wsparcia dla footpod do końca 1 kwartału 2015 r.:
http://updates.polar.com/2015/01/stride ... olar-m400/
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli ktoś jest ciekawy na ile wiarygodny jest test wydolności możliwy do przeprowadzenia w zegarku M400 to mam dla Was następującą informację.

Z racji tego, że zaplanowałem na początek roku testy wydolnościowe na bieżni z profesjonalną aparaturą pomiarową, z ciekawości rano w dniu testu przeprowadziłem test wydolności zawarty w M400.

Poniżej mój wynik Vo2max z testu wydolnościowego na bieżni:
v02max.jpg
Wynik przeprowadzonego testu przez zegarek M400 dał mi wartość VO2max = 44

Oceńcie sami czy to duży czy mały margines błędu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moim zdaniem nie najgorzej jak na zabawkę za 600zł :)

ps.
jest potwierdzone info od polara, że m400 tak samo jak v800 dostanie smart-notification :hej:
mateoB
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja bym się bardziej cieszył z tego, żeby Polar zamiast obiecywać coraz więcej nowych super funkcji, zajął się porządnie naprawą wszystkich bugów zarówno w zegarku jak i oprogramowaniu. A mają co robić jeszcze chyba przez parę miesięcy. A jak już się uporają to niech dodają co tylko chcą :hej:
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja wychodzę z założenia, że dopóki podstawowa funkcjonalność działa to niech wprowadzają jak najwięcej funkcji,w końcu poprawią a jak model będzie stary to co najwyżej dostanie aktualizacje błędów krytycznych.
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:jest potwierdzone info od polara, że m400 tak samo jak v800 dostanie smart-notification :hej:
Co to smart to wiem ale smart-notification to ni w ząb nie wiem :orany:

Gdzie wyczytaliście o tym footpadzie bo ja widziałem, że chcą poprawić działanie akcelerometru w M400 i V800. Ja z akcelerometru jestem zadowolony. Macham ręką a przybywają mi kroki. Fajna zabawa.
Zwłaszcza kiedy budzę się rano i w dziennej aktywności mam spalone 600 kcal i ileś tam kroków a jeszcze z łóżka nie wyszedłem :hejhej:
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

smart notification to nic innego jak powiadomienie, że otrzymałeś sms/mms/wiaodmośc itp funkcje znane z smartwachy. mi się przyda bo telfonu podczas biegania nie odbieram a tak to będe wiedział czy coś ważnego czy bzdety.

co do footpada tu masz info
http://updates.polar.com/2015/01/stride ... olar-m400/
lucpo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:20

Nieprzeczytany post

Zaktualizował mi się apka na telefonie. Nadal jednak treningi mi się nie synchronizują :-(
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bo nie naprawili
However, you may still experience problems in sync and how the data is shown in the Android app. When we have more news about the next steps, we'll share them with you.
running321
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie ma jakieś aplikacji dzięki której można by połączyć zegarek z telefonem android 4.2.1?
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

raczej jest to niemożliwe, nawet jak wgrasz modowanego softa z nowszą wersją androida to niekoniecznie będzie działać bo zegarek sprzętowo wymaga połączenia za pomocą BT 4.0 + , czyli tego o niskim profili zużycia energi.

Zewnętrzne aplikacje nie wchodzą w gre bo polar nie jest OS i nigdzie nie udostępnia ani API ani kodu źródłowego.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ile trwa ładowanie? w sensie od zera do pełnego akumulatora?
lucpo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:20

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:raczej jest to niemożliwe, nawet jak wgrasz modowanego softa z nowszą wersją androida to niekoniecznie będzie działać bo zegarek sprzętowo wymaga połączenia za pomocą BT 4.0 + , czyli tego o niskim profili zużycia energi.
Nigdzie nie jest napisane, że wymaga BT 4. Tylko wersja androida jest wymagana. Ja nie mam bt 4 i mi łączy się zegarek z telefonem.
drive
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bt4 ma pasek.
ODPOWIEDZ