Polar Vantage V - najlepszy obecnie Polar? ;-)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
klikać klika czuć i słychać, ale nie dzieje się nic , czasem zaczyna działać i działa przez jakiś czas , no i znowu przestaje działać . Po tym jak pisałem poprzedniego posta zaczął działać , teraz ponownie nie działa.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli to mechaniczny problem, to tylko reklamacja
Możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne w zegarku. Może coś jednak software niedomaga.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne w zegarku. Może coś jednak software niedomaga.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Rozgrzewający Się
robiłem reset czerwonym przyciskiem , nie pomogło. Przed chwilą przez komputer zrobiłem reset całkowity zegarka no i też nie pomogło.Czyli chyba usterka mechaniczna ehhhh....
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Pisz reklamację. Niestety mogło się zdarzyć.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Rozgrzewający Się
poszedłem wczoraj pobiegać, włączyłem trening przez czerwony przycisk no bo oczywiście dolny lewy nie działał więc nie mogłem wejść w menu , podczas biegu zacząłem się zastanawiać jak zatrzymam trening skoro przycisk za to odpowiedzialny nie działa .... zatrzymałem się, wciskam no i okazuje się że zaczął działać no i puki co działa
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Przetestowałem zegarek na bieżni. Wyniki pozytywnie mnie zaskoczył. Na 21 km zegarek pomylił się o jakieś 120 m, ślad wyrysowany prawie, że idealnie. 14 km było akcentu i na tym pomiarze najbardziej mi zależało, według v-v średnie tempo wyszło mi 4.13 według stopera 4.11 więc pomiar przyzwoity.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Od jakiegoś czasu zauważyłem znaczną poprawę pracy GPS, zliczania dystansu. Pomiary z V-V są bardzo zgodne z tym co zmierzy Stryd.
Podejrzenie mam takie, że Polar podczas normalnych synchro może nam wysłać jakieś poprawki.
Dostajemy dane A-GPS, więc może mają furtkę i wysyłany też jest jakiś plik z poprawionymi algorytmami?
Chyba, że to kwestia przypadku. Najważniejsze, że jest lepiej a nie gorzej
Podejrzenie mam takie, że Polar podczas normalnych synchro może nam wysłać jakieś poprawki.
Dostajemy dane A-GPS, więc może mają furtkę i wysyłany też jest jakiś plik z poprawionymi algorytmami?
Chyba, że to kwestia przypadku. Najważniejsze, że jest lepiej a nie gorzej
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
A jak Wam się sprawuje pomiar tempa oraz dystansu w lesie? Ja jakiś czas temu robiłem akcent w lesie i dupa, tempo wariowało i dystans według mnie też był zdupiony. Dlatego postanowiłem zrobić test na bieżni.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ostatnio robiłem longa nie w lesie ale w parku, gdzie jest dużo drzew i gdzie wcześniej V-V sporo mi odjechał względem Stryda. Obecnie jak tam biegam, to nie mam dużych różnic. Na 20km różnica jest 100-150m.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- Marcin_Karchut
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 55.35
Ale mi się dłuży to czekanie na aktualizację
Pobiegałem na bieżni bo w tym smogu strasznie mnie gardło drapie i jakież było moje zdziwienie gdy mocy nie było widać no tak skąd moc na bieżni...? Trzeba w końcu tę instrukcję przeczytać.
Zaś pływając nawet sobie chwalę bo i zlicza okrążenia poprawnie, i style rozpoznaje, żeby jeszcze poprawnej techniki uczył to już by w ogóle była bomba
Pobiegałem na bieżni bo w tym smogu strasznie mnie gardło drapie i jakież było moje zdziwienie gdy mocy nie było widać no tak skąd moc na bieżni...? Trzeba w końcu tę instrukcję przeczytać.
Zaś pływając nawet sobie chwalę bo i zlicza okrążenia poprawnie, i style rozpoznaje, żeby jeszcze poprawnej techniki uczył to już by w ogóle była bomba
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W życiu musi być dobrze i niedobrze. Bo jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
No cóż, ostatnio chwaliłem V-V, ale dziś całkowicie odjechał
Tu nałożone ścieżki V800 i V-V:
http://www.mygpsfiles.com/app/#os4MuloW
Treningi we Flow:
V-V:
https://flow.polar.com/training/analysis/3163292799
V800:
https://flow.polar.com/training/analysis/3163302559
Dłuższy czas pomiar dystansu V-V był zdecydowanie dobry.
Praktycznie niewiele różnił się względem pomiarów podawanych przez Stryd.
Dziś jednak V-V odjechał od samego początku.
Dodam, że od dłuższego czasu praktykuję odczekanie 1-2 min, nawet po ustaleniu pozycji GPS. Tym razem to nie pomogło.
Na wykresie V-V widać, że tempo biegu jest strasznie poszarpane. Całość jednak biegłem równo, spokojnym tempem (widać to na wykresie V800), bez patrzenia na zegarki.
Tu nałożone ścieżki V800 i V-V:
http://www.mygpsfiles.com/app/#os4MuloW
Treningi we Flow:
V-V:
https://flow.polar.com/training/analysis/3163292799
V800:
https://flow.polar.com/training/analysis/3163302559
Dłuższy czas pomiar dystansu V-V był zdecydowanie dobry.
Praktycznie niewiele różnił się względem pomiarów podawanych przez Stryd.
Dziś jednak V-V odjechał od samego początku.
Dodam, że od dłuższego czasu praktykuję odczekanie 1-2 min, nawet po ustaleniu pozycji GPS. Tym razem to nie pomogło.
Na wykresie V-V widać, że tempo biegu jest strasznie poszarpane. Całość jednak biegłem równo, spokojnym tempem (widać to na wykresie V800), bez patrzenia na zegarki.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- ToM78
- Wyga
no przykre to jest że zegarek jest nowością Polara a tu takie babole robi...jak dla mnie dyskwalifikacja całkowita...poczekałbym tak ze 2 softy nowsze a potem jak nie będzie poprawy to sprzedał i został przy V800 lub coś ze stajni Garmina lub Suunto kupił
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:50
- Życiówka w maratonie: 3:23:20
U mnie tylko czasem dobrze rysuje trasę. Ostatnio zauważyłem że, lewy dolny przycisk nie zawsze reaguje na naciśnięcie,
czasem trzeba go nacisnąć kilka razy i dopiero zaskoczy. Nie dzieje się tak zawsze, jest to całkowicie losowe.
Cóż, luty za pasem i kolejny update. Oby w końcu zegarek stał się w pełni funkcjonalny.
Patrząc na inne marki, które używają GPS od Sony, to da się uzyskać przyzwoitą dokładność.
W tabeli dokładności GPS przygotowanej przez 5krunner, na przykład Coros Apex uzyskuje świetną dokładność na chipie Sony.
Mam nadzieję, że Polar po update nie będzie gorszy...
Link do tabelki:
https://tinyurl.com/ycxo5svt
czasem trzeba go nacisnąć kilka razy i dopiero zaskoczy. Nie dzieje się tak zawsze, jest to całkowicie losowe.
Cóż, luty za pasem i kolejny update. Oby w końcu zegarek stał się w pełni funkcjonalny.
Patrząc na inne marki, które używają GPS od Sony, to da się uzyskać przyzwoitą dokładność.
W tabeli dokładności GPS przygotowanej przez 5krunner, na przykład Coros Apex uzyskuje świetną dokładność na chipie Sony.
Mam nadzieję, że Polar po update nie będzie gorszy...
Link do tabelki:
https://tinyurl.com/ycxo5svt
Ostatnio zmieniony 26 sty 2019, 22:47 przez Denzel, łącznie zmieniany 1 raz.
- ToM78
- Wyga
Taak..Coros Apex...jest na czipie Sony...ale jest zrobiony cały z plastiku jak 735XT.
Zauważyłem taką zależność że jak zegarek ma więcej metalu na sobie to nie rysuje śladu jak powinien np...
Fenix 5 vs Forerunner 935, środek taki sam a jaka już różnica na + forerunnera
Zauważyłem taką zależność że jak zegarek ma więcej metalu na sobie to nie rysuje śladu jak powinien np...
Fenix 5 vs Forerunner 935, środek taki sam a jaka już różnica na + forerunnera
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
@Denzel - możesz poprawić link? Trzeba dać go w tagi url